Egészség

Ez történik akkor, ha első unokatestvérek házasodnak

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.02 | 13:48
  • trendindex: 4

Bizonyos kultúrákban ez a természetes.

A brit pakisztániak fele az első unokatestvérével házasodik. Az ezekből a frigyekből születő utódok nagyjából háromnegyede súlyos genetikai betegséggel jön a világra. Régebben a helyzet még rosszabb volt: harminc évvel ezelőtt a brit pakisztániak nagyjából 80 százaléka alapított családot az unokatestvérével, ma már azonban orvosi tények hangsúlyozzák e gyakorlat káros egészségügyi voltát.

Az Only Human adása egy olyan brit pakisztáni családot mutat be, ahol négyből három gyerek súlyos beteg, és állapotuk egyre romlik. A legidősebb fiú, aki már huszonéves, teljesen megvakult, hallását elveszítette, és beszélni se igazán tud. Gyakran naphosszat csak sír, és nem érti, mi történik körülötte. Két fiatalabb testvére még lát és hall, de súlyos anyagcserezavaruk miatt napról napra ők is egyre rosszabbul vannak. Önálló életre egyikük se lesz képes soha.

Hiába beszélnek egyre többet az unokatestvérek közötti házasság veszélyeiről, ebben a kultúrában még mindig ragaszkodnak a szülők ahhoz, hogy gyerekeik egymással alapítsanak családot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló