Egészség

Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2019.09.17 | 10:18

Szerintük egészségügyi válsághelyzet van.

Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére – erről írt alá rendeletet hétfőn Gavin Newsom, az Egyesült Államok legnépesebb tagállamának kormányzója.

Newsom a rendelet aláírásával egy időben elrendelte a tagállam különböző hivatalainak is, hogy dolgozzanak ki terveket az elektromos cigarettához szükséges illegális és hamisított termékek kivonására a forgalomból. A rendelet célja az, hogy minél szélesebb körben és alaposabban felvilágosítsák a kaliforniai fiatalokat a dohány- és kannabisztartalmú elektromos cigaretták szívásának veszélyeire.

A demokrata párti politikus “a fiatalok járványának” nevezte a komoly megbetegedéseket okozó elektromos cigaretta használatának rohamos terjedését. Ezért a rendeletben azt is rögzítette, hogy e termék vásárlása előtt az eladóknak kötelezően ellenőrizniük kell a vásárlók életkorát. A kaliforniai fővárosban, Sacramentóban tartott sajtókonferenciáján Newsom arra kérte a helyi törvényhozókat, hogy mielőbb fogadjanak el az ízesített e-cigaretták betiltását előíró törvényt. “Azonnal cselekednünk kell, mert egészségügyi válsághelyzet van” – idézte a kormányzó szavait a Los Angeles Times című lap.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.