Egészség

Szlovákiában már most vasárnap kezdik az oltást

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.22 | 17:48

Jó nekik.

Vasárnap kezdik meg Szlovákiában a lakosság koronavírus elleni oltását – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az egészségügyi minisztérium közlésére hivatkozva kedden.

A szlovák szaktárca közlése szerint az első 10 ezer adag vakcina szombaton érkezik az országba, s abból az idősotthonok, illetve más egészségügyi intézmények alkalmazottait és a kritikus infrastruktúrában dolgozókat oltják be. Az öt és fél milliós Szlovákia 18 millió adag vakcina beszerzésére kötött szerződést, az országban – a kormány által a múlt héten jóváhagyott stratégia szerint – 3,3 millió személy beoltásával számolnak.

Az oltások a tervek szerint négy egymást követő körben zajlanak majd: az elsőben az egészségügyi alkalmazottak, illetve a kritikus infrastruktúrában dolgozók kapják meg az oltást, a másodikban az idősotthonok lakói, krónikus betegek és a 65 év feletti beteg személyek, a harmadik körben a lakosság nagy fertőzésveszélynek kitett rétegei, majd végül a negyedik körben a lakosság fennmaradó, 18 évnél idősebb tagjai.

Szlovákiában az elmúlt napokban több vezető politikusnak és a kabinet néhány tagjának is pozitív lett a koronavírustesztje. Pénteken Igor Matovic kormányfőnek is pozitív lett a tesztje, ő azóta karanténban van. A koronavírus-fertőzéssel regisztrált kormánytagok listája kedden tovább bővült Eduard Heger pénzügyminiszterrel.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.