Gasztró

Ezek lettek a legjobb borok a Magyar Bor Nagydíjon 2019-ben

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.03 | 18:48

Díjazták a hazai italokat.

2019-ben igazán jól hangzú nevű italok közül kerültek ki a legjobb magyar borok. Fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje vitte el a pálmát. A vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

A szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös – száraz és félszáraz – borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobb tételek Super 12 listáját – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Borszakírók Köre.

A verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait. Azokat, amelyek megítélésük szerint “kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”. A legtöbb jelölést kapott 12-12 fehér és vörös bort két bizottság kétszer is vakkóstolón kóstolja, illetve pontozza. A 2019-es Super 12 listákon ezúttal összesen 14 borvidék képviselteti magát. A legtöbb borral Villány (5) és Szekszárd (4), míg Balatonfüred-Csopak, Eger, Etyek és Tokaj 2-2 tétellel szerepelt a legjobb magyar borok között.

A vörösbor jótékony hatásait érdemes megfontolni, itt írtunk arról, hogy mennyi előnnyel jár, ha mértékkel fogyasztjuk e nemes nedűt. Hangsúlyozzuk: csak alkalmanként, semmikép sem napi rendszerességgel!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló