Gasztró
Szexi új gyümölcs a láthatáron, itt az ananászamóca!
Földi eper alak, fehér hús, piros magok, ananász íz.
A pineberry, aminek nincs is igazi magyar neve még (mi most ananászamócának neveztük el), a halvány rózsaszínű chilei eper (Fragaria chiloensis) egy továbbnemesített változata. A chilei eper az egyik vadon növő faj (a másik az észak-amerikai Virginiai szamóca, Fragaria virginiana), amiből végül létrehozták az általunk fogyasztott, kertekben termesztett földi epret (strawberry). Így a mostanában újra előkerülő pineberry a strawberry egyik ősének másik leszármazottja, amolyan epernagybácsi, ami viszont jócskán különbözik a mi megszokott kedvencünktől: itt a magok a pirosak és a gyümölcshús a fehér, az íz pedig nagyon az ananászra emlékeztet.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az erdei szamócának szintén van egyébként fehér változata, ott azonban a magok is világosak maradnak, úgyhogy a pineberry egy teljesen egyedülálló fajta ezzel a külalak-íz-kombóval, amit most kezdenek újra bemutatni a vásárlóknak. Remélhetőleg hozzánk is elér, ti találkoztatok már vele?
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A régi mondás úgy szól, hogy :
-Édesapám, miért piros ez a kékszilva ?
-Azért, fiam, mert még zöld !
Ez a gyümölcs pedig azért fehér, mert még zöld.