Gasztró

A Fütyülő Malac lepárló Vezér Sertés sorozatából a Fekete Herceg most a legjobb whiskey a világon

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.24 | 14:07

Ha most igazán trendi és naprakész akarsz lenni whiskey kérdésben, akkor jó tudni, hogy jelenleg a WhistlePig lepárló itala a legjobb a világon.

Legalábbis a San Franciscóban megrendezett alkohol világbajnokság szakmai zsűrije a vermonti lepárló Boss Hog IV sorozatának „The Black Prince” whiskeyjét halmozta el a minap az összes létező elismeréssel.

A cég szuperpremier szortimentje a Boss Hog negyedik sorozata, a Black Prince pedig ennek is a legjobbja. A whiskeyt 24 éven át érlelték két különböző hordó fajtában.

A díj abból a szempontból legalábbis meglepetést hozott, hogy a WhistlePig nem valami régi motoros a lepárlók között, eddig jóformán ismeretlen névnek számított a whiskey-készítők között. 2010-ben alapította Raj Bhakta, aki egy nagy vermonti  tej- és sajtkészítő farmon (Vermont a sajtkészítés hazája, bizos megvan a filmekből) melózott előtte.

Az elmúlt néhány évben viszont csak a legrangosabb whiskey-s körökben bukkan fel a neve. Mielőtt valaki beszólna, hogy egy 7 éves lepárló hogyan készíthet 14 éves whiskeyt, őket megnyugtatjuk,  teljesen bevett, hogy még nem nevelt whiskey-t vásárolnak meg a cégek, s ezek érlelését már saját maguk fejezik be, a WhistlePig például a saját farmjukon kivágott tölgyfából készült hordókban.

Egyelőre a whiskeyt nem értékesítik, de ha ez megtörténik, várhatóan jó borsos lesz az ára, mert mindössze 30 hordó van belőle. Egy kisebb üveg olyan 100-200 dollárba fog fájni, ami forintosítva egészen magas összeg: 270-550 ezer Ft között mozog.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.