47
Gasztró
Mi kell a tökéletes sajtburgerhez?
Ki több sajttal, ki kevesebb zöldséggel, megint más jól átsütött hússal szereti. A New York-i sztárséf, Antonio Mora tökéletes burger receptje következik.
- A húshoz érdemes az ízesebb marharészekből válogatni (például marhaszegy, hanger steak), és betartani a 80% hús, 20% zsír arányt.
- Fűszerezéshez ne használjunk mást, mint sót és frissen őrölt borsot. Bőven szórjuk meg vele a már kiformázott hús mindkét oldalát.
- Szigorúan mediumra süssük, ez forró serpenyőben 3-4 perc oldalanként.
- Két-három vékony szelet cheddar sajtot tegyünk a kész és forró húsra, hogy olvadjon meg kicsit.
- Puha, lágy, édeskés tésztájú zsemlét használjunk. Pirítsuk meg a kettévágott bucik belsejét.
- A belevalókat ne toljuk túl: néhány szelet paradicsom, hagyma, salátalevél. (Az istenért, felejtsük el a ketchupot meg a mustárt.)
Forrás: youtube.com
Szólj hozzá
Nincs hozzászólás
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.