Gasztró

Mi kell a tökéletes sajtburgerhez?

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.15 | 09:43

Ki több sajttal, ki kevesebb zöldséggel, megint más jól átsütött hússal szereti. A New York-i sztárséf, Antonio Mora tökéletes burger receptje következik.

Forrás: youtube.com
  • A húshoz érdemes az ízesebb marharészekből válogatni (például marhaszegy, hanger steak), és betartani a 80% hús, 20% zsír arányt.
  • Fűszerezéshez ne használjunk mást, mint sót és frissen őrölt borsot. Bőven szórjuk meg vele a már kiformázott hús mindkét oldalát.
  • Szigorúan mediumra süssük, ez forró serpenyőben 3-4 perc oldalanként.

  • Két-három vékony szelet cheddar sajtot tegyünk a kész és forró húsra, hogy olvadjon meg kicsit.
  • Puha, lágy, édeskés tésztájú zsemlét használjunk. Pirítsuk meg a kettévágott bucik belsejét.
  • A belevalókat ne toljuk túl: néhány szelet paradicsom, hagyma, salátalevél. (Az istenért, felejtsük el a ketchupot meg a mustárt.)

Forrás: youtube.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló