Gasztró

Debreceni kolbászokat tesztelt a Nébih – Meglepő eredmény született

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.18 | 13:15

14 nem csípős és 6 csípős ízesítésű terméket vizsgáltak.

A Szupermenta legújabb nyári terméktesztjén 14 nem csípős és 6 csípős ízesítésű debrecenit teszteltek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. A húskészítmények nyolc hazai üzletlánc polcairól – hatósági mintavételt követően – kerültek a hivatal akkreditált laboratóriumába. Ott megvizsgálták a termékek mikrobiológiai megfelelőségét, továbbá megmérték fehérje-, víz-, zsír-, nátrium-klorid- és kalciumtartalmukat. Elemezték azt is, hogy mennyi bennük az MSM (csontokról mechanikusan lefejtett hús), valamint – az élelmiszer-hamisítás gyanújának kizárása érdekében – az idegen fajfehérje.

A 14 nem csípős debreceni közül első helyen a Dárdás Csemege Debreceni végzett. Második lett a Tesco Csemege Debreceni, míg harmadikként a Zimbo Csemege Debreceni zárt.

A négy versenyben maradt csípős debreceni közül a dobogó első fokára a Spar Csípős Debreceni, a másodikra a Pick Csípős Debreceni, míg a harmadikra az Aro Csípős sertés debreceni került.

Címlapkép: Nébih

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló