Gasztró
Debreceni kolbászokat tesztelt a Nébih – Meglepő eredmény született
14 nem csípős és 6 csípős ízesítésű terméket vizsgáltak.
A Szupermenta legújabb nyári terméktesztjén 14 nem csípős és 6 csípős ízesítésű debrecenit teszteltek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. A húskészítmények nyolc hazai üzletlánc polcairól – hatósági mintavételt követően – kerültek a hivatal akkreditált laboratóriumába. Ott megvizsgálták a termékek mikrobiológiai megfelelőségét, továbbá megmérték fehérje-, víz-, zsír-, nátrium-klorid- és kalciumtartalmukat. Elemezték azt is, hogy mennyi bennük az MSM (csontokról mechanikusan lefejtett hús), valamint – az élelmiszer-hamisítás gyanújának kizárása érdekében – az idegen fajfehérje.
A 14 nem csípős debreceni közül első helyen a Dárdás Csemege Debreceni végzett. Második lett a Tesco Csemege Debreceni, míg harmadikként a Zimbo Csemege Debreceni zárt.
A négy versenyben maradt csípős debreceni közül a dobogó első fokára a Spar Csípős Debreceni, a másodikra a Pick Csípős Debreceni, míg a harmadikra az Aro Csípős sertés debreceni került.
Címlapkép: Nébih
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.