Gasztró

A sörivás jót tesz a szívnek és az agynak is

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.05 | 15:20
  • trendindex: 2

Igazi kincs ez az ital, kár, hogy van benne alkohol.

(kép: Pixabay)

Újabb kutatás bizonyítja, hogy a sör egészséges ital, most éppen Hong Kongi tudósok vizsgálták meg, hogy milyen hatással is van a szervezetre a habzó arany. Talán nem lep meg már senkit, hogy rengeteg pozitívuma van a sörfogyasztásnak, ugyanis tele van értékes ásványi anyaggal (cink, kálcium, magnézium, stb., felsorolni is hosszú lenne), ezen kívül igen magas a fehérje és a B vitamin tartalma is, ezekből jóval több van benne, mint a borban.

Ezen kívül a sör rendkívül gazdag polifenolokban, amikról már kimutatták, hogy segítenek megelőzni az érszűkületet, a szív- és érrendszeri betegségeket valamint a kettes típusú cukorbetegséget.

A sör másik Jolly Jokere a xanthohumol nevű enzim, ami hatékony a rák ellen, valamint csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét.

A sörrel az egyetlen probléma, hogy alkohol is van benne, aminek viszont elég sok negatív hatása is van, de mértékletes fogyasztás mellett a sör még mindig inkább egészséges. Egy átlagos felnőtt férfi számára napi 3-4 deciliter az ajánlott fogyasztási mennyiség.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló