Gasztró

A túl sok kézműves sörtől megnőhet a pasik melle, de van ennél rosszabb hírünk is

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.13 | 10:17

A nőknek a fitoösztrogén szinte gyógyszer, a férfiak viszont óvatosan öntsenek a garatra.

Az Unilad osztja meg azokat az információkat, amelyekből a kézműves sörök fizikumunkra való hatására vonhatunk le súlyos következtetéseket. Ezekből az alkoholos különlegességekből mostanában hatalmas kínálat áll a rendelkezésre, ha lemegyünk akár egy közeli kocsmába vagy bárba.

Az IPA (india pale ale) és egyéb világos sörök népszerűségének óriási növekedése megváltoztatta a sörfogyasztási szokásokat, a férfiak és a nők körében is. A komlóból készült italok az ízlelőbimbókat kényeztetik, viszont a derékbőségünk bánhatja a gyakori fogyasztást. Ráadásul egyéb testtájak is növekedésnek indulnak; például a férficicik kikerekednek.

A „moobs” becenévvel illetett hímnemű lökhárítók a komló alapú sörökből származó fitoösztrogéntől duzzadnak meg. Ez a hormon ösztrogénként visekedik, amitől beindulnak a nemkívánt folyamatok.

A nőknek kimondottan jól jön ez az összetevő, mert például a menopauza kiváló ellenszereként működik a szervezetükben.

Stephen Harrod Buhner gyógyhatású sörökről szóló könyve, a Sacred and Herbal Healing Beers is kifejti ezt az összefüggést. Sőt, egy még kellemetlenebb mellékhatást is hozzátesz:

Ha hosszútávon kiteszed a szervezetedet a komlóban található fitoösztrogénnek, akkor még merevedési problémáid is adódhatnak.

Kijózanító hírek ezek, és a jelenség már egy gúnynevet is kapott: „Brewer’s Droop”, amit talán “lankadt serfőző”-ként tudunk leginkább visszaadni. Hozzászólásban várjuk a frappánsabb fordításokat.

Még mielőtt italba fojtanánk bánatunkat, azt javasolják a szakértők, hogy érdemes rendszeresen edzeni: a zsírégetés mellett így fel lehet tolni a tesztoszteron-szintet is. Illetve pár zöldségfélével is tudjuk ellensúlyozni a túlzott fitoösztrogén-dózist, melyre a spenót és a kelkáposzta kínálkozik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló