Gasztró

Új őrület, földimogyorót a kólába!

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.14 | 07:22

Áztasd bele!

Illusztráció: Pixabay.com

Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A déli térségben kezdődött az a trend, hogy földimogyorót tesznek a kólába. Az egész mogyorót egy időre beáztatják a kólába, hogy az ízek összeérjenek, majd azután megisszák.

Sokan az ital egyszerre édes-sós ízvilágát dicsérik – miután túllendülnek azon, hogy mi is ez a furcsaság. Érdekes kérdés még, hogy mit kezdünk utána a mogyoróval? Mivel még roppanós marad, remek, különleges ízű nasi az ital után. Az amerikai National Peanut Federation szerint az 1920-as évekből ered az ital. Azért kezdték kipróbálni, mert a munkások nem akarták piszkos kézzel enni a mogyorót, így kólába áztatták azt.

A gyakori fogyasztók megjegyzik, hogy diétás kólával nem ugyanolyan az ízélmény, hiszen itt fontos szerepe van a cukornak. Így ha kipróbálására vetemednénk, hagyományos kólát válasszunk sózott földimogyoróval.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Dolgok, amiken tilos spórolni
  • szerző:nuus
  • 2018. 09. 13.
Erotika
Leborulunk Anna feneke előtt
  • szerző:nuus
  • 2018. 09. 18.
A következő cikkek betöltése folyamatban...