Gasztró

Új őrület, földimogyorót a kólába!

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.14 | 07:22

Áztasd bele!

Illusztráció: Pixabay.com

Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A déli térségben kezdődött az a trend, hogy földimogyorót tesznek a kólába. Az egész mogyorót egy időre beáztatják a kólába, hogy az ízek összeérjenek, majd azután megisszák.

Sokan az ital egyszerre édes-sós ízvilágát dicsérik – miután túllendülnek azon, hogy mi is ez a furcsaság. Érdekes kérdés még, hogy mit kezdünk utána a mogyoróval? Mivel még roppanós marad, remek, különleges ízű nasi az ital után. Az amerikai National Peanut Federation szerint az 1920-as évekből ered az ital. Azért kezdték kipróbálni, mert a munkások nem akarták piszkos kézzel enni a mogyorót, így kólába áztatták azt.

A gyakori fogyasztók megjegyzik, hogy diétás kólával nem ugyanolyan az ízélmény, hiszen itt fontos szerepe van a cukornak. Így ha kipróbálására vetemednénk, hagyományos kólát válasszunk sózott földimogyoróval.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.