Helyek

Annyira zsúfolt ez a város, hogy már a halottaknak sincs helyük

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.29 | 12:48

Egy 2,3 milliós nagyvárosban naponta halnak meg emberek, de nincs elég hely a temetőkben, így fel van adva a lecke a sírásóknak.

Bandung az egyik legnagyobb indonéz város, alig néhány temetővel. A probléma az, hogy az iszlám – a kereszténységhez hasonlóan – nem engedi a hamvasztást (a testre a feltámadáskor szükség lesz), továbbá az – épp ezért – nagyon drága is, így csak a szupergazdagok engedhetnék meg maguknak.

A szupergazdagok meg persze hatalmas mauzóleumokat akarnak… így aztán az átlagember számára marad az emeletes temetkezés. Van, hogy még csak nem is családokat, hanem vadidegen dinasztiákat temetnek egymás alá, fölé. Ehhez persze az élők engedélyére is szükség van, de nincs más megoldás: helyhiány miatt örülnek, hogy ez a lehetőség is megvan.

Korábban a sírásokat Indonéziában lenézték, de mostanában olyan munkahiány van, hogy sokan jelentkeznek erre a pályára is. A sírásók megszokták a szomorúságot: a sírokon kávéznak, cigiznek, beszélgetnek, számukra az elmúlás a mindennapok része…

Forrás: Ragazze.hu

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló