Koronavírus

Megrázó és félelmetes dolgot jelentett be Müller Cecília – mindent be fognak zárni?

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.26 | 13:18
  • trendindex: 8

Orbán nagyobb szigort vár, Müller beszámolt arról, hogy egyre több magyar kapta el a mutálódott vírust!

A kialakult helyzet miatt emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban Orbán Viktor, továbbá azt kérte az operatív törzstől, hogy szigorúbb utazási szabályokat dolgozzanak ki, hogy minél inkább visszaszorítsuk a koronavírus-mutációk elterjedését hazánkban. Müller Cecília azonban az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján azt jelentette be:

hogy már Magyarországon is azonosították a dél-afrikai vírust.

Mint mondta, tegnap kimutatták egy betegnél a dél-afrikai vírusmutánst. A Neumann Diagnosztikai Laboratóriumban azonosították és elküldték a NNK-ba megerősítő vizsgálatra.

Estére biztosra kiderült, hogy dél-afrikai mutánsról van szó. A brazil és a dél-afrikai mutánsról azt lehet tudni, hogy nehezebben kezelhetők, hiszen ellenállóbbak és az antitestjeink kevésbé tudnak megküzdeni vele. Így előfordulhat, hogy egy már korábban koronavírussal megfertőződött személy ezzel az új variánssal újra meg tud fertőződni.

Ennek az esetnek még zajlik a járványügyi vizsgálata, azonban azt tudni lehet, hogy a fertőződött személy korábban egy olyan munkatársával érintkezett, aki Zambiában járt.

A brit mutánst eddig 418 személynél mutatták ki, 34 főnél egyéb más variánsokat, amik járványügyi szempontból nem eltérő viselkedésűek a már ismert koronavírustól, a cseh mutánst 9 főnél azonosították.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló