Lélek

Megadjuk a kezdő lökést, ha azon gondolkodsz, hogy megtedd a következő lépést

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.01 | 07:15

Ha úgy érzed, hogy csapdába estél egy kapcsolatban, kilátástalan a karriered, meguntad azokat a dolgokat, amelyek korábban örömöt jelentettek, vagy csak úgy általában elégedetlen vagy az életeddel, csak egy dolgot tehetsz: továbblépsz.

adult-2178904_1280
Fotó: Pixabay / Pexels

Teljesen természetes, hogy minden embernél bekövetkezik egy ilyen szakasz, legyen szó az élet bármely területéről, abban pedig pláne nincsen semmi szégyellnivaló, hogy ragaszkodunk a jól bevált rutinokhoz és minden erőnkkel kapaszkodunk abba, amink van, mert félünk az újdonságtól. A változások tényleg ijesztőek tudnak lenni, gyakran fájdalommal, megbánással járnak, de egy biztos:

teljesen megváltoztatják az életedet, ha pedig elég bátor vagy, akkor a jó irányba terelik majd a sorsodat.

Készen állsz, hogy megtedd az első lépést?

Lejárt szavatosság

Nemcsak az étel, amit megeszünk romolhat meg, az életben mindennek van lejárati dátuma. Kapcsolatoknak, barátságoknak, karriernek, a városnak, amiben élsz. Ha a munkád az oka annak, hogy nem érzed magad jól, válts. Ha a kapcsolatod mérgezi a hétköznapokat, lépj tovább. Az idő a legdrágább tulajdonod és valószínűleg már így is sokat pazaroltál el belőle olyan dolgokra, amik nem érik meg. Ha valaminek lejárt a szavatossága, szabadulj meg tőle.

Vajon hány olyan ember van most az életedben, akikhez valamilyen oknál fogva ragaszkodsz, pedig a kapcsolatotok, vagy barátságotok még soha semmi pluszt nem adott neked? Hány embernek engeded meg, hogy irányítsanak és befolyásoljanak, miközben egyáltalán nem tudják, ki is vagy valójában? Ha már rájöttél, hogy sokkal jobb vagy nélkülük, engedd el a kezüket. Szabadítsd meg magad a negatív energiáktól és keresd azok társaságát, akik inspirálnak és kölcsönösen tisztelnek téged.

Hátrahagyni a múltat

Miért ostoroznád magad azzal, ami már megtörtént? Ha folyton csak a hátad mögé nézel, azt fogod elérni, hogy ismét megbotlasz valamiben. Mégis hogyan győzheted le az eléd kerülő új akadályokat, ha egyre csak a mögötted elhaladó életedre koncentrálsz? Egyszer meg kell bocsátanod magadnak a hibáidat, mert másképp képtelen leszel rá, hogy a jelenben élj és a jövőbe tekints.

Ha elvárásokkal szembesülsz, nem kell kötelezően megfelelned nekik. Teljesen mindegy, hogy saját magadat kínzod velük, vagy egy idegennek próbálsz meg tökéletesnek tűnni:

sehová sem vezet, ha nem magadért teszed.

Csak a saját félelmeidet és kétségeidet táplálod, ha egy elképzelt ideálnak szeretnél látszani. Senkinek a jóváhagyására nincs szükséged ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.