Lélek

3 embertípus, akik nagyobb eséllyel csalják meg a párjukat

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.26 | 17:03

A szakítások és válások listavezető oka a mai napi a hűtlenség. Ahogy azt Matthew Hussey szerelmi sztártanácsadó megfogalmazta: minden hűtlenség, ami túllép a pár által felállított határokon. De kik azok, akik különösen fogékonyak erre?

A megcsalást ugyanakkor nehéz definiálni. Nemcsak páronként, de személyenként is változik, hisz máshol vannak a határok egy konzervatívabb, és máshol egy nyitott kapcsolatban. A gond az, hogy a megcsalás valúszínűleg jóval gyakoribb, mint azt elsőre gondolnánk.

Egy 2015-ös felmérés szerint minden ötödik britnek volt már kisebb-nagyobb szerelmi kalandja, és minden harmadik komolyan el gondolkozott azon, hogy kellene egy. A félrelépők negyede kettő, ötödük három vagy több, míg 8 százalékuk 5, vagy annál is több affért vallott be a teszten.

Három nagyobb személyiségtípus jó eséllyel könnyebben fogja megcsalni a párját, derült ki ez is.

Nárcisztikus személyiségek

A nárcizmusra hajlamos embereket csak az vezérli, hogy bebizonyítsák, mennyire imádnivalók. Nem elég nekik egy ember szeretete, mindenki csodálatára vágynak.

via GIPHY

Teljesen magától értetődőnek érzik, ha valaki flörtöl, smárol vagy le akar feküdni velük. A tanulmányok szerint már csak azért is kevésbé elkötelezettek partnerükkel szemben, mert úgy érzik, bármikor találhatnak maguknak jobbat.

Bizonytalan emberek

Velük nagyon kell vigyázni. Nem az általános bizonytalanságra kell gondolni, hiszen mindenkinek vannak önbizalomhiányos pillanatai, aggodalmai, kétségei. Ha az érzés elharapózik, akkor könnyen azon fognak aggódni, hogy nem kapnak elég szeretet, és inkább keresnek valaki mást.

via GIPHY

Realistának kell lennünk. Ha valaki nem szerelmes már a kapcsolatban, megnő a megcsalás esélye. De ehhez az is elég, ha valaki nem fejezi ki egyértelműen az érzéseit vagy a szándékait.

Az önző személyiségek

Az önző emberek nem rendelkeznek a kellő moralitással egy egészséges kapcsolathoz. Ők a leginkább megcsalós típus. És nem is túl jó fejek: tudják, hogy mekkora fájdalmat okozhatnak, de csak a maguk örömével törődnek, sokkal fontosabb számukra, hogy kielégítsék önzőségüket.

via GIPHY

És mindegy, hogy ez simán csak képmutatás, vagy megpróbálják hangzatos eszmefuttatásokkal megmagyarázni, ez nem tünteti fel őket cseppet sem jobb színben.

Forrás: pixabay.com/Tumisu CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló