Lélek

7 jel, hogy egy pszichopata jellemmel van dolgod

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.15 | 15:18

A súlyosan mérgező emberek ismérvei!

Rengeteg kategóriába sorolhatjuk a mérgező embereket. Nevezhetjük őket szociopatáknak, pszichopatáknak vagy akár nárcisztikusoknak. A lényeg, hogy ha mérgező személlyel van dolgod, minél előbb felismerd és menekülj!

Hogyan különböztessük meg a szociopatát a pszichopatától?

Nézzük, melyek a mérgező emberek fő ismérvei!

  1. Az élteti őket, hogy mindenáron az ő akaratuk érvényesüljön, ennek érdekében pedig a legocsmányabb módszerekkel MANIPULÁLNAK bárki. A leggyakoribb, hogy az érzelmeidre próbálnak hatni, érzelmileg zsarolnak, ezzel manipulálnak, hogy elérjék a céljukat.
  2. Nem képesek beleképzelni magukat a másik helyébe, ezért elsőre úgy tűnhet, hogy minden helyzetben okos meglátásaik vannak, de egészen egyszerűen azonnal ítélkeznek. Másokat pillanatok alatt bírálnak, de abban mindig biztosak, hogy ők maguk sosem hibáznak és tévedhetetlenek.
  3. Nagyon hasznos, ha az embernek van önbizalma, ha viszont valakiből teljes mértékben hiányzik az önreflexió, önelégült és mindig mások fölé helyezi magát, akkor azonnal szabadulj meg tőle, nincs szükséged rá az életedben.
  4. Ha egy mérgező embert szembesítesz azzal, hogy megbántott valakit, gyakran saját magát állítja be áldozatként. Nem képes felelősséget vállalni a tetteiért és ezért az őszinte bocsánatkérésre sem képes.
  5. A hazudozás a lételemük. Gyakran annyira jól csinálják, hogy lehetetlen őket hazugságon kapni, a jó megfogalmazás inkább az, hogy végtelenül hamisak!
  6. A mérgező emberek énközpontúak. Ismersz olyat, aki megkérdezi, hogy vagy, de két másodperc múlva máris magára tereli a figyelmet, hogy minden róla szóljon? Éppen ilyen a mérgező ember.
  7. A mérgező emberek imádják a drámát. Igazi megoldást sosem keresnek a konfliktusok kezelésére, csak élvezik, hogy konfliktust generálhatnak. Sokszor a mérgező személy nem is része direktben a konfliktusnak, csupán távolról nézi, hogy az általa összeugrasztott emberek hogyan bántják egymást. Ő ezt élvezi.

Ezekben a szakmákban teljesítenek legjobban a pszichopaták

Jó tanács

Ha azt tapasztalod, hogy a munkahelyeden, baráti társaságodban, párkapcsolatodban, családodban mérgező személy áldozata vagy, menekülj. Ne próbáld meg megváltoztatni a mérgező személyt, képtelen változni. Az egyetlen megoldás, ha elkerülöd és nem hagyod, hogy tovább mérgezze az életed!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló