Lélek

Mérgező párkapcsolatban élsz? Ebből a 3 dologból megtudhatod

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.29 | 09:18

Hajlamosak vagyunk rá, hogy a szerelmet a drámával asszociáljuk, mert "ahol nem veszekednek, ott biztos nincs valami rendben." Pedig egy kapcsolatnak nem kell folyamatos vitákról, tányértörögetésről szólnia, még akkor se, ha a vihar utáni kibékülés eufóriája kárpótol minket ezért. Hosszú távon ez semmiképp sem egészséges, de ember legyen a talpán, aki ezt szerelmes elvakultságában be tudja ismerni magának.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Bár a romantikus filmekben jól működik a színpadias és túldramatizált konfliktus, a való életben ez megmérgezi a kapcsolatot. Évekig is beleragadhatunk egy ilyen viszonyba anélkül, hogy észrevennénk a jeleket. Az élet túl rövid és becses ahhoz, hogy így éljük le. Íme három vészjelzés, ami intő jel lehet arra, hogy talán tovább kéne lépned.

1. El vagy zárva a külvilágtól

Érezted már, hogy egy buborékban élsz? Hogy a való világ és az abban élők fényévnyi távolságra vannak tőled? Egy párkapcsolat elején, mikor nem létezik számunkra semmi és senki más, csak a párunk, az teljesen természetes, azonban a rózsaszín köd enyhül az idő során, ez az élet rendje. Ha a partnered megpróbál elválasztani a családodtól és a barátaidtól, az nagyon nem jó jel. Hiába nem jön ki jól a szeretteiddel, nem engedheted, hogy megtiltsa a velük való találkozást és kommunikációt, az nem helyénvaló és manipulatív magatartásról árulkodik. Szükséged van minőségi időre akkor is, ha egyedül vagy ha az ismerőseiddel, rokonaiddal vagy. Nem élhetsz csak a párodnak, ezt senki sem várhatja el a másiktól.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

2. Minden lépésed ellenőrizve van

Egy kis féltékenység nem árt, az egészséges, szokták mondani. Azt sokan elfelejtik, hogy a féltékenység nem egyenlő a féltéssel, ami jogos és tényleg fontos egy kapcsolatban, a féltékenység azonban mérgező. Attól még, hogy a pároddal minden fontos dolgot megosztotok egymással, még maradnia kell magánszférának is. Tudja a Facebook-jelszavadat? Ellenőrzi a leveleidet, felbontja a postádat, átnézi az SMS-eidet? Semmi köze hozzá, nincs joga beleszólni és ezzel is irányítani téged, ez nem egy normális viselkedési mód, nem tartozol neki elszámolással.

3. Hibáztatva vagy

Bármiért. Mindenért. A viselkedéséért, a veszekedésekért, azért, mert elfogyott a vécépapír és nem vette észre senki, hogy kéne venni. Olyan nincs, hogy valaki téged tegyen meg bűnbaknak a saját döntései következményének magyarázataként. Bocsánatkérés, a hibák bevallása és az azokon való munka helyett egyszerűen lerendezni annyival a dolgot, hogy te tehetsz mindenről az egy erősen manipulatív személyre vall.

Ha valaki rosszul bánik veled és irányítani akar, nem te tehetsz róla, nem vállalhatod a felelősséget érte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló