Utazás

Az idei volt a legcsapadékosabb február az Egyesült Királyságban

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.03 | 13:48

A rendszeres időjárási mérések 1862-es kezdete óta.

Az idei volt a legcsapadékosabb február az Egyesült Királyságban a rendszeres időjárási mérések 1862-es kezdete óta – idézte kedden a BBC a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) jelentését.

Fotó: Pixabay

Idén átlagosan 209,1 milliméter eső esett a múlt hónapban, ami 237 százalékkal van az 1981 és 2010 közötti februári átlag fölött. A hónap folyamán a Ciara, a Dennis és a Jorge nevű viharok óriási mennyiségű csapadékkal árasztották el a Brit-szigeteket. A Dennis hozta az Egyesült Királyság második legmagasabb napi csapadékmennyiségét 1891 óta.

“Kivételesen ritka, hogy ugyanabban a naptári hónapban három extrém, kiterjedt esőzés is bekövetkezzen. A Met Office kutatása újabb bizonyítékkal szolgált arra, hogy a szélsőséges csapadékmennyiség jelentős kockázati tényező az országban, és hogy a klímaváltozás fokozta az extrém esőzések valószínűségét”

– mondta Mark McCarthy, az országos klímakutatási információs központ vezetője. A három nagy februári vihar következménye volt, hogy sok folyó nem tudott megküzdeni a lezúduló vízmennyiséggel, Yorkshire-ben, Walesben és Nyugat-Közép-Angliában otthonok ezreit öntötte el az ár.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.