Utazás

Két napos sztrájkba kezd a Ryanair

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.07 | 18:42

A Ryanair légitársaság pilótái július 15. és 16. között sztrájkolni fognak.

Július 15. és 16. között a brüsszeli Charleroi repülőtérről ezeken a napokon nem indulnak járatok – közölte pénteken a belga RTBF.

A munkabeszüntetés oka, hogy a menedzsment a nyári, nagyobb forgalmú időszakban felülvizsgálja pilótái pihenőidejét.

A cégvezetés eddig nem reagált a pilóták ultimátumára.

A magánszektorbeli alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) honlapján közzétett sajtóközleményben az áll, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani valamennyi Belgiumban állomásó pilótája munka- és pihenési rendjét garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes.

A CNE szerint, aggályos az is, hogy a koronavírus járvány kitörésének kezdetén a pilóták bérét 20 százalékkal csökkentette a légitársaság, amit annak ellenére se hajlandók visszaállítani, hogy

a vállalat ismét hatalmas nyereséget termel.

“A vállalat még odáig is elmegy, hogy a jövőbeni kollektív tárgyalások előfeltételéül szabja, hogy a pilóták előbb mondjanak le a vállalat múltbeli mulasztásai miatt indított jogi lépéseikről. Ez egész egyszerűen munkavállaló alapvető egyéni jogainak lábbal tiprása”

– olvasható a sajtóközleményben.

A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ryanair nem tartja be azokat a szabályokat, amelyek a Belgiumban működő összes többi légiközlekedési szereplőre vonatkoznak, ami tisztességtelen versenyelőnyt teremt más belga és európai légitársaságokkal szemben is.

Kedvező újítást vezet be a Ryanair a jegyár visszatérítésében


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.