Utazás

Élve felfalnak, így fordulhat rémálomba egy mallorcai nyár

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.12 | 06:47
  • trendindex: 3

Ez a brit fiatalok népszerű baleári nyaralóhelye, alulnézetben.

A nyaraló britek népszerű úti célpontja Magaluf. Ezt a mallorcai üdülőtelepülést főszezonban ellepik a fiatalok: egymást érik a leány- és legénybúcsúk, a diszkókról nem is beszélve. De nem csak kikapcsolódni járnak ide a szigetországból: sokan munkát is vállalnak a legpörgősebb időszakban itt. Az

egy életre szóló élmény

szlogennel beharangozott, online álláshirdetések bizony beváltják ígéretüket, viszont nem teljesen úgy, ahogyan a nagy reményekkel a spanyol szigetre érkezők tömegei azt gondolták. Egy négy-hat órás műszakért a bulinegyedben elvileg akár napi száz euró is üthetné a markukat, ami túl szép, hogy igaz legyen, sajnos.

A post shared by FILIUK (@filiuk__) on

A Szerelem Álomszigete ugyanis egy beetetősszöveg, ahol a csillogó felszín alatt egyenesen pokoli ármánykodások folynak. Egy drog- és alkoholmámoros apartmanban, szex-trófeaként végezni, nos, nem túl kellemes dolog. A kelepcébe csalt naiv fiatalok leadják az útleveleiket, és onnantól kezdve bármit megtehetnek velük kizsákmányolóik. Rabszolgaként élnek nyomortelepeken, ahonnan esélyük sincs szabadulni.

A helyzet annyira tarthatatlanná vált, hogy a brit kormány már közleményben figyelmezteti a kiutazni szándékozókat, hogy börtönbe is kerülhetnek, ha például felhajtóként (azaz akik az utcáról a részeg vendégeket az adott bárba terelik be fogyasztani) dolgoznak a vendéglátóhelyek környékén. A külügyminisztérium vizsgálata derítette ki, milyen gátlástalanok az ottani klubtulajdonosok: fizetést nem igazán adnak, viszont brutális lakbért számítanak fel az ott munkát végző briteknek.

Sok foglalkoztatott mesélt arról, hogy gyakorlatilag a bárok vendég-felhajtói ingyen dolgoznak, akik a napi betevőt inkább drogkereskedésből szerzik: így sokukra börtön vár. Az útleveleket begyűjtő szállásadók bántalmazzák őket, van, akinek le is kell feküdnie a főnökével. Sokan már csak drogmámorban képesek ellátni a munkájukat. A kétágyas, mocskos szobákban van, hogy tízen is meghúzzák magukat. Már kéteurós borravalóért megvehetőek a tinilányok.

Melóncoliaaaaaaa!!!! #majorca #magaluf #summer

A post shared by Sergio Galiano (@sergio_payo) on

Életre-szóló

Mikor a kiváló tanuló Helen a sziget felé vette az irányt, abban bízott, hogy ezt a nyári munkát sokáig fogja majd emlegetni. Hetekkel később tért vissza otthonába, Hemel Hempsteadbe, egy fillér nélkül, és telve szégyennel, mind amiatt, aminek tanúja volt.

When you’re left unsupervised at work?

A post shared by Kerri Harte (@kerri_harte) on

A lány – aki az igazi nevét nem árulja el – csak egy odafelé szóló jegyet vett a Palma-i reptérre, és a táskájába rejtett 350 fonttal vágott neki a kalandnak, konkrét tervek nélkül.

Tudtam, hogy sok munka szokott lenni a bároknál, így nem aggódtam, mi vár rám ott. Egy lány összekötött egy helyi alakkal is, aki dolgozott már klubokban. Neki kellett leadnom az útlevelemet, szállásért és egy heti munkáért cserébe. Én hülye – belementem.

De amikor a fizetéséért ment, fejbe kólintotta a hír, hogy az öt nap alatt nem szerzett elég vendéget, így jutalék sem jár.

Gyakorlatilag rabszolgaként tartották ez idő alatt. Mikor az okmányait kérte, akkor azzal szembesült, hogy csak egy hónap munka után van esélye visszakapnia.

Sírva számoltam a napokat. A szüleim aztán küldtek pénzt, hogy haza repülhessek, de nem mertem nekik elmondani mi történt, annyira restellem az egészet.

Római orgiák

Helen beszámolt arról is, hogy bizonyos bárokban az antik Rómát idéző tobzódás zajlik.

A drog kéznél van, és a lányok bármit megtesznek, hogy ingyen italhoz jussanak. Van az erekció-akció nevű játék, mikor meztelen srácok előtt lapdance-et lejtenek, és ha az egyik srácnak nem áll fel, akkor bizony a partnere veszít. A győztes egy kéteurós itallal lesz gazdagabb.

A Sun beszámol arról is, hogy a kéjsóvár pasiknak a bevállalósabb csajok a remélt alkoholért cserébe megengedik, hogy a meztelen mellüket nyalogassák, vagy tapizzák a testüket. Helen nem is tudott versenyre kelni a profi vendégcsalogatókkal, akik alsóneműben csábítgatták a kuncsaftokat. A Strip nevű bárban alap felszerelés amúgy is a hiányos öltözet.

A főnök berendelt magához

A húszéves Jazmin sem járt jobban, sőt. Egy luxusjachton vállalt munkát, ami Magauf és a központ, Palma közt fuvarozta a gazdag üzletembereket.

Három hónapig hostesskedtem a fedélzeten. Megmondták, hogy ha tényleg akarom ezt a munkát, és pénzt is szeretnék látni, akkor le kell feküdnöm a kapitánnyal. Teljesen öszetörtem, de beadtam a derekam. Mikor már nem bírtam tovább, eljöttem. De végig azt éreztem, hogy bármikor megkefélt volna.

Utólag visszanézve persze megbánta, hogy nem volt okosabb, de akkor tanácstalannak érezte magát, és nem volt hová fordulnia sem.

Élve felfalnak!

Egy korábbi bár-hostess is kipakolt. Szerinte csak akkor semmisülsz meg, ha hagyod magad összetöretni.  Alex Serruys életmód-blogger lehúzott egy szezont egy barátnője, Paige Hall társaságában.

Szerencsém volt, mert a negyedik próbálkozásra összejött a hostessi munka.

Elmondták neki, hogy hat napot kell egy héten bevállalnia, este 7-től hajnali 3-4-ig, a nagyon menő BCM Square nevű kocsmában.

TUE-SLAY ?

A post shared by A l e x C S e r r u y s (@alexcserruys) on

Javasolták, hogy lehetőleg bikini felsőben és shortban dolgozzon, de ezt ő elutasította. Sajnos más lányok erre simán rábólintottak. A 24 éves blogger szerint nem mindenki ilyen karakán, mint ő:

Én mindig egyértelművé teszem, ha valaki átlép velem szemben egy határt. Onnantól egy tapodtat sem jöhetnek hozzám közelebb a főnökeim. Magaluf egy beteges hely, sok beteges arccal. Nem mindenki bírja ezt a környezetet.

Akik nem állnak ki magukért, azok szerinte hamar kényes szituációkban találhatják magukat.

#magaluf#stag#bestmen

A post shared by Steve Morgan (@stevemorgan8788) on

Hallott történeteket elvett útlevelekről, és csodálkozik, hogy hogyan képes valaki így kiszolgáltatnia magát.

A kisujjadat nyújtod, de a nap végére azt veszed észre, hogy itt elevenen fel fognak zabálni. De csak akkor, ha megengeded. Örülök, hogy olcsón megúsztam, és semmiképp sem mennék vissza.

Tizenegyen, tizenévesen, összezsúfolva

Van, aki még fizetett is azért, hogy luxuslakáshoz és komoly munkaszerződéshez jusson, de így is nagyon pofára esett.

#Magaluf #Palma_de_mallorca #Arya_Stark_Sosie ??

A post shared by Anass Ben (@anassbennaceur) on

 

Egy lány egy csendesebb részen bérelt volna apartmant, de egy belvárosi szobába, egy férfival rakták össze egy szobába. Más még rosszabbul járt, és az – egyébként illegális módon – begyűjtött útlevél miatt tehetetlen volt: tíz társával rekedt egy lepattant szálláson.

Sokuk fiatalkorú: 16-17 évesekről van szó, akiknek kihívóan kell öltözniük, és sminkelniük magukat. A főnököket nem érdekelte, ha valaki történetesen kábítószert használt: ez még jót is tett az üzletnek, ugyanis így jobban bírták a lányok a munkát.

Profik is megszívják

Nemcsak tiniket húz be Magaluf: a 33 éves James “Jamesy” Alton a szórakoztatóipar felől érkezett.

Az ITV X Factor c. műsorából ismert férfi egy jól csengő menedzseri ajánlatot kapott.

Kétezer eurót kaptam volna havonta, plusz szállást. Első nap még nem kértem el a szerződést, csak próbáltam belehelyezkedni az új környezetembe.

Később az ügynöksége kifarolt: ők csak kiközvetítették Jamesyt. Egy helyi azt válaszolta neki, hogy semmi értelme megnéznie a papírokat, úgyis spanyolul vannak. Ezen felül az útlevelét is megpróbálták elvenni.

Pár hét múlva azt mondták, hogy a teljes bérről ne is álmodjak, különben is: a fizetésemből fedezik a szállásomat.

Hívd a zsarukat!

Katy Reid a Brit Nagykövetség kommunikációs igazgatója tudja, mi ilyenkor a teendő:

Ha bárki azzal próbálkozik, hogy magához vegye az úti okmányaidat, akkor azonnal értesítened kell a rendőrséget!

A hölgy tisztában van a valós veszélyekkel, és figyelmezteti a munkavállalókat: ügyeljenek arra, hogy legyen szerződés, különben illegálisan fognak munkát végezni. Ellenőrizzék a felajánlott szállásokat, és készüljenek fel arra is, hogy a főnökök hajlamosak a visszaélésekre.

via GIPHY

A sziget börtönében 80 százalékban egykori fejhajtóként vagy PR-osként dolgozó fiatalok ülnek, akik főleg kábítószerek miatt kerültek rács mögé. Ráadásul az is kiderült, hogy az itteni orgiákon felvett videók gyakran kerülnek pornóoldalak közönsége elé.

(a képek illusztrációk)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.