Film

Van igazság, Spike Lee ismét Oscar-közelben!

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.23 | 14:18

Történelmet írna, ha a Csuklyások a legjobb filmért vagy rendezésért járó szobrocskát elhozná.

A 61 éves Spike Lee élete felét filmezéssel töltötte – az utóbbi három évtized alatt egy jelentős életművet le is tett az asztalra. Ami viszont felfoghatatlan, hogy ez idáig egy szál rendezői arany szobrocskát sem ítélt oda neki a Filmakadémia, pedig lett volna mit méltányolni.

 

View this post on Instagram

 

Huge congratulations to the entire #BlacKkKlansman crew on their #OscarNoms this morning, including BEST PICTURE!

A post shared by BlacKkKlansman (@blackkklansman) on

Ott van például az 1989-es Szemet szemért – ami azóta is fáklyaként világít, de a ’97-es 4 Little Girls jelölése is beváltatlan maradt. Január 23-án reggel viszont új korszak virradt a mester számára: a Csuklyások több kategóriában is esélyes az Oscar-gálán!

 

View this post on Instagram

 

6 NOMINATIONS 6 BOOMSHACKALACKAS BROOKLYN IN DA OSCARS YA DIG? SHO-NUFF

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee) on

Egy Életműdíjat azért odaítélt az Akadémia 2015-ben a független filmes ikonnak, amiben a Malcolm X és Az utolsó éjjel című munkái is közrejátszottak, de külön a direktori erőfeszítései még nem arattak babérokat.

Az emberek szabályosan sokkot kaptak, hogy a Miss Daisy sofőrje vitte el a legjobb film díját a Szemet szemért helyett. Ki nézi manapság azt a nyertes mozit? Persze én nem idegelem magam ezen.

fakadt ki Lee nemrégiben.

Fekete rendezői jelöltből ő egy az eddigi hatból: John Singleton (“Boyz N the Hood”), Lee Daniels (“Precious”), Steve McQueen (“12 Years a Slave”), Barry Jenkins (“Moonlight”), illetve Jordan Peele (“Get Out”). Színesbőrű producerből már 11-en vannak, forgatókönyvíróként viszont Lee az egyetlen fekete, ám kétszer is indult már az elismerésért. Afro-amerikai származású rendezőt még egyáltalán nem ítélt legjobbnak az Akadémia.

via GIPHY

A Csuklyások mellékszereplője, Adam Driver is esélyes a kategóriájában, de akár a filmzene is hozhat szobrocskát a hatból. A legjobb filmért erős verseny lesz, mely Lee bűnügyi filmdrámája és a “The Favourite,” a “Green Book,” a “Roma,” az “A Star Is Born” és a “Vice.” közt fog eldőlni, említi meg a Variety.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló