Film

Denis Villeneuve építheti fel újra a Dűne-univerzumot

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.02 | 13:05

A Szárnyas fejvadász rendezője hivatalosan is megkapta a kultikus regényt, és a hírek szerint nem is egyetlen filmben gondolkodnak a stúdióval.

Denis Villeneuve (kép: Emma McIntyre/Getty Images)
Denis Villeneuve (kép: Emma McIntyre/Getty Images)

Korábban mi is írtunk róla, és a pletykák igaznak bizonyultak, miszerint Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász után újabb legendás sci-fit porolhat le

hivatalosan is bejelentették, hogy ő lesz a rendezője a Dűne rebootnak.

Frank Herbert regénysorozatának jogait a Legendary Pictures szerezte meg még 2016-ban, ezek ráadásul nem csak a mozis, hanem a TV-s bemutatásra is kiterjednek. A The Verge máris azt találgatja, hogy valószínűleg nem egyetlen filmben gondolkodik a stúdió, hanem egy nagyobb filmes univerzumban, amihez több mozifilm és akár sorozat is kapcsolódhat majd.

Frank Herbert az újságírásról nyergelt át a regényírásra, 1959-ben kezdett el dolgozni a Dűne első kötetén, amit aztán 1965-ben adtak ki. Ezt aztán további kötetek követték, de halála miatt nem tudta befejezni a művét, később viszont fia, Brian Herbert apja jegyzetei alapján egy társszerzővel teljessé tette a regényfolyamot. Frank Herbert 6 regénye mellé fia és Kevin J. Anderson is letett több mint egy tucat másik könyvet, a befejezés mellett többek között az előtörténetet is, az így megalkotott világ története pedig most hatalmas lehetőségeket tartogat a filmesek számára.

A Dűnéből először David Lynch készített filmet 1984-ben, ez azonban nem aratott osztatlan sikert. Ahogy a 2000-ben forgatott, háromrészes minisorozat után is okkal akadtak fanyalgók.

Most talán megkapja végre a méltó feldolgozást.

Címlapi kép forrás: pinterest.com/bvenancie/the-art-of-dune/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.