Film

Az anime legnagyobb mestere, Hayao Miyazaki a 12. filmjén dolgozik

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.25 | 13:43

Pedig 5 évvel ezelőtt, 2012-ben még azt jelentette be, hogy visszavonul.

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 08: (Editors Note: This image has been converted from Colorto B/w). Director Hayao Miyazaki arrives at the Academy Of Motion Picture Arts and Sciences' 2014 Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 8, 2014 in Hollywood, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Hayao Miyazaki 2014-ben. Fotó: Frazer Harrison/Getty Images.

A Ghibli stúdió feje és társalapítója, a 76 éves Hayao Miyazaki nehezen szabadul el a rajzasztaltól. Bár már több alkalommal is bejelentette, hogy eddig és nem tovább, mindig támad egy tölete vagy megtalálja egy, ő pedig visszatér a munkához.

Az új filmet a hosszú évek óta legközelebbi munkatársa, Toshio Suzuki jelentette be. A Boro, a hernyó címen futó új projekt eredetileg csak egy bő 10 perces rövidfilm lett volna, de Miyazakit annyira elfogta a hév munka közben, hogy úgy döntött, inkább egész estés mozi készít a kis hernyó történetéből. Most pedig már a Ghibli stúdió is rábólintott a tervre.

A Boro eredetileg a Ghibli múzeum számára készült volna, ugyanis amióta Miyazaki legutóbbi visszavonulását bejelentette, nekik készít rövidebb anyagokat, kisfilmeket. Az új rajzfilmmel, melynek alapötlete egyébként nagyjából 20 évvel ezelőtt született, még a 2020-as tokiói olimpia előtt szeretne elkészülni az idős mester. Konkrétan a 2019-es évet lőtte be a mozipremierre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló