Film

A CGI béna, és nevetségessé teszi a filmek főgonoszait

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.17 | 16:23

A CGI használata ma már alap a hatalmas hollywoodi produkciókban, és ez a legtöbb esetben a film javára válik. Viszont amikor a világot fenyegető gonoszt ábrázolják így, az inkább nevetséges, mint félelmetes.

A Bosszúállók: Végtelen háború előzetese most jött ki, a főgonosz, Thanos, maga a halál megtestesítője pedig úgy néz ki, mint egy kopasz nagybácsi valamelyik másik bolygóról.

Ahol tényleg jól működik

A CGI-nak köszönhetően szinte végtelen lehetőségük van a filmkészítőknek. Gigászi csatajeleneteket alkothatnak, vagy olyan épületeket, amiket a valóságban lehetetlen lenne megalkotni. A szuperhősök képességeit is feldobta, például Dr. Strange varázslatait remekül lehet CGI-jal ábrázolni, és Reed Richards-nak is szépen nyúlnak a végtagjai a Fantasztikus Négyesben. Még Hulk esetében is jól működik, aki annyira nem ijesztő, de nem is kell annak lennie, ugyanis ő a jófiúk közé tartozik.

A gonoszoknak viszont rémisztőeknek kéne lenniük, de úgy néz ki, hogy ezt a CGI segítségével képtelenek elérni.

Talán nem véletlen, hogy a Trónok Harcában inkább a sminkmesterekre bízzák a Mások maszkolását, ők tényleg olyan ijesztőek, hogy eláll a lélegzetünk.

Velük ellentétben a Marvel filmek Ultronja úgy néz ki, mint egy játékfigura, és Thanosról sem az az első gondolatunk, hogy

ha ez a figura fenyegeti a világot, tényleg nagyon nagy veszélyben vagyunk.

A Gyűrűk Ura orkjai is jóval ijesztőbbek, mint a Marvel szupergonoszai, a Nazgulokról nem is beszélve.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.