Film

Darth Vader kastélya is szerepelni fog az új Csillagok Háborúja-filmekben

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.31 | 12:33

Ha a Lucasfilm munkatársa utal rá, akkor erre mérget is vehetünk.

Doug Chiang azok közé az elképesztően szerencsés földi halandók közé tartozik, akik bennfentesnek mondhatják magukat Star Wars ügyekben, ugyanis az 55 éves férfi a Lucasfilm vizuális effektekért felelős munkatársa.

Az egyik meglepetés, ami a Zsivány Egyesben rejlett, egy finom utalás volt Ralph McQuarrie vázlataira, melyeket az eredeti Birodalom visszavághoz készített. A néhai illusztrátor képein Vader otthona egy gonoszságot sugárzó kastély volt. A Sith nagyúr Mustafar kisbolygón található erődítménye lenyűgöz anélkül is, hogy a háttértörténetét ismernénk, de a Star Wars abban mindig is élen járt, hogy a rajongói kemény magnak cseppentsen valami extrát.

Sok lehetőség eddig még nem adódott rá, hogy Vader feltöltődésre szánt vidéki házikója a közönség számára feltáruljon, a Zsivány Egyesnek pedig egy konkrét történetet kellett elmesélnie. Hogy Anakin Skywalkernek miért pont azon a bolygón kellett egy hatalmas tornyot felépítenie, ahol az élete darabjaira hullott, az valóban jó kérdés.

Mindaz alapján, amit a Sötét Oldalról eddig tudunk, kikövetkeztethetjük, hogy csupán az elég lehetett, hogy abban a messzi-messzi galaxisban ez a hely töltötte meg leginkább haraggal, azaz: így erővel is. Valószínűleg ez igaz, de emellett még számos egyéb oka is lehetett annak, hogy a Lucasfilm a Mustafarra helyezte a legutóbbi film cselekményének egy részét.

Az Uproxx számára a fent említett kreatív igazgató mesélt a karácsonykor bemutatott mozi művészeti koncepciójáról. Doug Chiang rengeteg mindent elárult Vader nagyúr kastélyának megtervezéséről, és egy piciny résre is rámutatott a folytatásokat védő falon, amely egyébként áthatolhatatlan a kíváncsi rajongók számára.

Az óvatlan spoiler akkor szaladt ki a száján, amikor arról volt szó, hogy miért választotta Vader magának pont ezt az otthont. A fenti vélemény szerint a dühét legjobban itt tudja felkorbácsolni, de Chiang ennél egy még frappánsabb magyarázattal állt elő:

Rengeteget kutattuk a saga történelmét: miért éppen ide építette az erődjét? Miért így néz ki ez az épület? Miért jár ide? Arra jutottunk, hogy már egy meglevő építményre húzta fel a kastélyát, ami egy ősi lávagát lehetett. Jó okkal jött pont ide: meditálni, megújulni, és hogy újra önmagára találjon. Ez egy spirituális hely számára, bacta tartályokkal körülvéve. Hogy a falakon belül mi lehet, arra mi is csak egy futó pillantást vethettünk eddig. Remélem, hogy egy távolabbi filmben mindenki számára láthatóvá fog válni ez is.

Megvan? Chiang elmerengett Vader motivációján, és egy pillanat múlva már ki is bökte, hogy a Mustafar kastély megtervezése nem egy egyszeri felkérés volt, a Lucasfilm részéről. Készültek munkák a kastélybelsőről is, amelyeket még nem láthatott a közönség. Igaz, a kreatív igazgató említi, hogy „egyszer talán majd”, de hogy egyáltalán szóba hozta, azzal máris bogarat tett a fülünkbe.

Minden, ami a Skywalker klánnal kapcsolatos, fontos lehet. Akár Vader fia, Luke, vagy lányának fia, Kylo Ren révén. Az unoka egyébként is nagy rajongója a papának, lehet, hogy itt talált menedéket? Kylo Renen kívül még akár Ben is megfordulhat itt. A Lányoknak tilos! táblával pedig Reyt lehetne távol tartani, amíg csak az Ellenállás, élén az agilis kishölggyel be nem hatol a romok közé.

Karácsonyig még van idő ezen agyalni, amikor is bemutatásra kerül Az utolsó jedi, akkor talán bekukkantunk a torony belsejébe is. Addig is reménykedjünk, hogy Chiang nem tesz lakatot a szájára. A rajongók fantáziájának úgyis nehéz gátat szabni, főleg ilyen filmecskék láttán…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.