Film

A Páncélba zárt szellem máris 60 millió dollárt vesztett

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.10 | 12:35

Talán a kifehérítés-vita az oka, hogy nem tejel annyit Scarlett Johansson új sci-fije

A Paramount és Dreamworks arra tippel új, közös cyberpunk filmje kapcsán, hogy a várt nézettség és bevétel elmaradásának fő oka a japán szereplők kaukázusiakra cserélése lehet.

Hiába maga Scarlett Johansson az, aki az Őrnagy szintetikus bőrébe bújik, ez sem menti meg a filmet attól, hogy ennyire alacsonyan maradjanak a mozilátogatási adatok, véli Kyle Davies, a Paramount terjesztési vezetője.

via GIPHY

Nagy reményeket fűztünk az amerikai vetítésekhez. Úgy gondolom, hogy a szereplőgárdát érintő szóváltás nem tett jót a nézettségnek. Ez egy olyan történet, amelynek az eredeti verziójához a rajongóknak nagyon kötődnek, ami egy japán anime. Aközött kellett egyensúlyoznunk, hogy kellő tiszteletben tartsuk az alapokat, de egyben tömegeknek szóló filmet is készítsünk. Nagy kihívás, amire a kritika rányomta a bélyegét.

A rajongók azt is kifogásolták, hogy az eredeti filozófiai koncepció sem kap kellő súlyt: például hogy a testen kívüli öntudat sem úgy jelenik már meg ebben az új változatban.

A 110 millió dollárból készült alkotás (ha a promóciós költségeket is beleszámítjuk, akkor már mindjárt 250 millió a bruttó) a nyitó hétvégén mindössze 19 milliót hozott a konyhára Amerikában, míg Angliában kettő millió dollárnyi bevételt eredményezett. Világszerte kétszáz millió körül lehet az eddig befolyt összeg, adja hírül a Mixmag.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló