Film

Az Apple szerezte meg Tom Hanks új háborús filmjét

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.21 | 11:18

Végül az Apple vette meg 70 millió dollárért az eredetileg moziba szánt filmet, ám még nem közölték mikor és hogyan mutatják majd be.

Tom Hanks második világháborús filmjét, A Greyhound csatahajót az Apple streamingszolgáltatása szerezte meg. A film eredetileg júniusban, apák napján debütált volna a mozikban, az Apple azonban még nem közölte, hogy mikor akarja bemutatni. Azt viszont tudni lehet, hogy kb. 70 millió dollárt fizettek a filmért.

A Variety.com értesülése szerint a Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, amit végül a féléve működő Apple TV Plus steramingszolgáltató nyert meg. A film végül azért került streamingszolgáltatóhoz, mert a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását. Az Apple ajánlata a filmért elfogadható volt, hiszen a Sony így is 20 millió dollárt keresett a filmen.

Azt, hogy hol és hogyan lesz bemutatva, azt egyelőre nem tudjuk, ahogyan azt sem, hogy mikor. De az utóbbi időben a gyártó eléggé erősített az Apple TV+ szolgáltatásokon, tehát nem kizárt, hogy ott a felhasználók ingyen tudják majd megnézni, a többieknek meg majd fizetni kell érte.

A Greyhound 1942-ben, a második világháború elején játszódik. Tom Hanks egy szövetséges hadihajó kapitányaként szeli át az Atlanti-óceánt, miközben náci tengeralattjárók vadásznak rájuk.

 

A filmben, amely C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán született, Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue is szerepel. A forgatókönyvet Hanks írta, a produkciót Aaron Schneider rendezte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.