Film

Ha idegfeszítő estére vágysz: íme a legfélelmetesebb horrorfilmek

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.21 | 19:18

Ha bírod a horrort, ezeket látnod kell!

Fotó: Unsplash

Az igazán jó horrorfilmek történeteikkel, karaktereikkel és atmoszférájukkal olyan érzelmeket képesek kiváltani, amelyek akár örökre az emlékezetünkbe vésődnek. Ha szereted a borzongást és az adrenalint, akkor most bemutatunk néhány olyan örök klasszikus horrorfilmet, amit érdemes megnézned!

  1. “Az ördögűző” (1973): Ez a kultikus film generációk számára okozott álmatlan éjszakákat. A történet középpontjában egy kislány áll, akit démonok szálltak meg. A film ikonikus jelenetei, például a kicsavarodott fej és a híres lépcsős jelenet, azóta is sokakban emlékezetében élnek.
  2. “A Texasi láncfűrészes” (1974): Ez a film egy pszichopata sorozatgyilkos, rémtetteit mutatja be. A hátborzongató atmoszféra és a kegyetlen jelenetek miatt ez a film az egyik legijesztőbbnek számít a horror műfajban.
  3. “Az árvaház” (2007): Ez a spanyol horrorfilm a misztikus és sötét történetéről híres. Egy árvaházban játszódik, ahol az ápolónő és az ott élő gyermekek körül furcsa és rémisztő események történnek. A film remekül keveri a feszültséget és a pszichológiai rémálmokat, hogy a nézőt megriassza.
  4. “Az Élőhalottak éjszakája” (1968): A rendező George A. Romero által alkotott film a zombifilmek megalapozója. A “Night of the Living Dead” a modern zombifilmek stílusának meghatározó darabja lett. A filmben az élőhalottak támadásával küzdő emberek próbálják túlélni a lehetetlent egy elszigetelt házban.
  5. “Mélyvörös” (1975): Egy másik olasz műfajfilm, amelyre érdemes odafigyelni. A “Profondo Rosso” hátborzongató atmoszférájával és izgalmas cselekményével az egyik legfélelmetesebb olasz horrorfilm lett. A rendező, Dario Argento, zseniálisan építi fel a feszültséget és a véres jeleneteket, amelyeket még sok-sok évvel után sem lehet elfelejteni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló