Film

Jay és Néma Bob nemsoká visszatér, és naná, hogy visszavág!

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.28 | 08:22

A szívrohamon átesett független filmes máris ereje teljében van.

Már 2014-ben pedzegette Kevin Smith, hogy valamilyen formában visszahozná legismertebb karaktereit. A Shop Stop, a Képtelen képregény és a Jay és Néma Bob visszavág emlékezetes párosa most végre célegyenesbe fordul. Ezt a Fat Man on Batman című podcast során fejtette ki.

 

Jay és Néma Bob Reboot, ez lesz a címe a folytatásnak. Persze nem tipikusan olyan lesz, mint amit reboot alatt szokás érteni. Ha emlékeztek a Visszavág történéseire, ott arról volt szó, hogy Hollywood feldolgozta a páros életét, mire az eredeti fazonok az Államokat átutazva, betrollkodtak a forgatásra. Na ez kib…ottul más lesz.

Smith körvonalazta, hogy Jay-ék most arra fognak rájönni, hogy egy korábbi, róluk készült filmet rebootolna az álomgyár, ezért árkon-bokron keresztül odaloholnának, hogy megakadályozzák ezt a mozis merényletet. Azaz mégis minden ugyanaz volna, azzal a kikacsintással, mennyire ciki már ez a végtelenített folytatás- és remake-mánia.

De közben ő sem csinál mást, mint még egy bőrt lenyúz a kissé retro kategóriába eső franchise-ról. Cimborája, Jason Lee közben például négy Alvin és a Mókusok-moziban vett részt, ami azért valahol vállalható is. Ráadásul Smith inspirációként Gus Van Sant nevét említi, aki Hitchcock klasszikusának, a Psyycho-nak ugrott neki.

Megőrült? Egy fekete-fehér filmet porolt le, azért, hogy egy teljes generáció számára fogyaszthatóvá tegye. Van, aki szerint tök felesleges volt, szerintem pedig ütős lett. Nálunk ezzel szemben tök új forgatókönyv lesz, persze ismerős elemekkel. Például egy lakókocsi is előkerül, három csajjal.

A forgatás augusztusban indul, és 2019-ben már be is ülhetünk a rebootra, ha minden jól alakul. Ráadásul a Visszavág-ban a híres rendező, Van Sant cameózott is, Matt Damon és Ben Affleck mellett, így az Uproxx szerint várós filmnek nézünk elébe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló