Film

Tartalmas, könnyed, megbízható – Toy Story 4 filmajánló

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.20 | 11:53

Az 1995-ben indult egész estés rajzfilmsorozat továbbra sem tud hibázni: ha könnyed nyári szórakozásra vágysz, a Pixar/Disney új animációs filmje nem fog csalódást okozni.

Emlékezetes pillanat volt, amikor a Pixar 24 évvel ezelőtt kijött a Toy Story c. animációjával – ez volt a filmtörténelem első teljes egészében számítógéppel alkotott egész estés produkciója, amelyet a kritika és a közönség is imádott, és a rendező, John Lasseter sem véletlenül kapott különdíjat az 1996-os Oscar-gálán. Aztán a második rész 1999-ben érkezett a mozikba, majd 11 évvel később, 2010 nyarán jött a sorozat harmadik része, most pedig – röpke 9 év után – itt a negyedik rész, amely semmivel sem marad alul a korábbi részekkel szemben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toy Story 4 (@toystory) on

Azt nem mondanánk, hogy ez lenne a legjobb játéktörténet (az a legelső volt), de az biztos, hogy ismét egy tisztességes, szórakoztató és minden korosztálynak izgalmakat tartogató Pixar-munkával van dolgunk, amelybe még egy felnövés történet is belefért a maga módján.

A történet ott folytatódik, hogy a kedvenc játékhőseink már nem a korábban megismert Andy, hanem Bonnie gyerekszobájának lakói (Andy ugyanis már főiskolás, és lepasszolta a korábban imádott játékait). Bonni éppen az első napra készül az ovisuliban, de nagyon szomorú, mert nem viheti magával a játékait. A kislány azonban feltalálja magát: saját maga készít egy játékot, Villit, akit műanyagvillából és más lomokból állít össze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toy Story 4 (@toystory) on

A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor egy családi kirándulás során Villi kiugrik a lakókocsiból, Woody pedig természetesen azonnal utána veti magát, hogy visszahozza az elszabadult játékbarátot. Woody találkozik egy régi ismerőssel is: ő nem más, mint a korábbi részekben már szerepelt szépség, a pásztorleány Bo Peep, aki segít megkeresni Woody-éknak Bonnie új kedvencét.

A Toy Story 4 igazán tartalmas, vicces és egészen erős lezárást kapott, amely ugyan történetvezetésében hasonlít a korábbi epizódokhoz, mégsem érezzük azt, hogy láttunk már ilyet. Katarzist azért ne várjunk (miért is várnánk?), meghatódást viszont igen – a Pixar új mozija tartalmas és megbízható kikapcsolódás minden korosztály számára.

Toy Story 4
Fantasy kalandfilm, 100 perc
Rendező: Josh Cooley
A bemutató dátuma: 2019. június 20. (Magyarország)

Címlapkép: YouTube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló