Film

DiCaprio és Scorsese újra együtt forgat, most az FBI kezdeteiről

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.16 | 11:13

Egy indiános bűnügyi történetnek ugranak neki Caprióék, máris Oscar-gyanúnk van.

A Harpers Bazaar említi meg, hogy a 74 éves, Oscar-díjas rendezőóriás újabb fákba (!) vágja a fejszéjét, az idén bemutatott Némaság után. A jezsutákról szóló drámát követően Martin Scorsese máris két projektet futtat, melynek egyike a jövőre érkező, gengszteres The Irishman, mely Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci részvételével készül.

A másik filmterve pedig egy, megtörtént eseményeken nyugvó, bűnügyi thrillert vesz alapul, melynek a Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI a címe.

via GIPHY

Az öt Oscar-jelölést hozó, 2013-as Wall Street farkasa óta ideje volt újra felvennie a szálat az aktív környezetvédőként is ismert színésszel, Leonardo Di Caprioval, akinek témába vág az új, közös filmjük ötlete. A sztori gerincét ugyanis egy David Grann nevű újságíró jegyzi, aki a közel száz évvel ezelőtt történt indiángyilkosságokat göngyölítette fel. Az oklahomai osage törzsben különleges halálesetek történtek, pont miután olajat találtak a földjükön. Ez a népírtás jelentette az éppen megalakulóban lévő Szövetségi Nyomozóiroda egyik első komoly ügyét.

Egy Tom White nevű, texasi nyomozó segítségét kérte J. Edgar Hoover igazgató, hogy együtt oldják meg a fura ügyet, az indiánok bevonásával. Amerika történetének egyik legborzongatóbb összeesküvése rajzolódott ki a nyomozás során, melyből most az Oscar-díjas Eric Roth ír forgatókönyvet, aki többek közt a Forrest Gumpot is jegyzi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló