Film

Mikor láttad utoljára? Ma 30 éves a Dirty Dancing!

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.21 | 10:25

1987. augusztus 21-én mutatták be az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban az azóta kultfilmmé vált Dirty Dancingot.

Itthon kellett még várni rá jó ideig, s hozzánk úgy érkezett: Dirty Dancing – Piszkos tánc. Láttátok még angol vagy német nyelven, magyar hangalámondással, VHS-kazettán? Úgy volt az igazi, még ha a szalag két hét alatt meg is nyúlt és a zene nyekergőssé vált.

Via giphy

Patrick Swayze és Jennifer Grey letarolta a világot a bűbájos limonádéval, amiben két szerelmes, legyőzve az ármánykodások hosszú sorát, végre egymásra talál tökéletes zenék kíséretében. Igen, ennyi a sztori, 1987-ben még nem kellett egy világsikerhez CGI. Akkora hype volt körülötte, hogy mondhatjuk: ez volt a nyolcvanas években a Trónok harca.

Máig nincs olyan retróbuli, ahol ne csendülne fel a Time of my life, a Lover boy vagy a She’s like the wind. Ez utóbbi romantikus dal különösen azért nagy szerelem a rajongók körében, mert a főszereplő, Patrick Swayze írta és énekelte.

Hogy mi lett a főszereplőkkel? Patrick Swayze 2009-ben, 57 évesen rákban elhunyt. A most 57 éves Jennifer Grey örökre eltolta karrierjét, hiszen a ’90-es években megműttette valóban feltűnő orrát, ezután viszont senki nem ismerte fel. Utoljára 2008-ban játszott filmben.

Két dolgot mindenféleképpen megtanultunk a világ egyik legnépszerűbb zenés filmjéből. 1., a szerelem úgyis eljön és legyőz minden akadályt, 2., Bébit senki nem ültetheti a sarokba.

Via giphy

Ezekért pedig örök hálánk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló