Film

Robert De Niro vígjátéka legyőzte a Tenetet az amerikai toplistán

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.12 | 13:48

A nagyapa hadművelet váltotta a Tenetet a toplista élén.

Robert De Niro új vígjátéka, A nagyapa hadművelet váltotta az észak-amerikai hétvégi kasszasikerlistán Christopher Nolan Tenet című filmjét. A covid-éra mozis bevételei azonban továbbra is messze elmaradnak a járvány előtti szinttől.

AFP PHOTO / Bryan R. Smith

A nagyapa hadműveletben De Niro alakítja a nagyapát, aki háborút indít unokája ellen, mert az nem akarja átadni neki a szobáját. A filmet eredetileg 2018-ban akarta bemutatni a gyártó The Weinstein Company, de a produkciós vállalatot irányító Harvey Weinstein közben szexuális bűncselekmények miatt börtönbe került, és a film fogalmazását elhalasztották. Most a 101 Studios forgalmazásában került a mozikba. Az új stúdiót David Glasser, a Weinstein Co. korábbi igazgatója vezeti – írta a Variety.com.

A vígjáték a hétvégén 3,6 millió dolláros (egymilliárd forintos) jegybevételre tett szert a 2205 észak-amerikai moziban, a kritika ugyanakkor meglehetősen hidegen fogadta. A Nolan rendezésében készült sci-fit azonban, amelyet már hat hete játszanak a mozik, sikerült megelőznie, ugyanis a Warner Bros. produkció péntektől vasárnapig 2,1 millió dollárt (634 millió forintot) keresett. A film teljes eddigi észak-amerikai bevétele ezzel elérte a 48,3 millió dollárt (14,5 milliárd forintot), globális jegyeladásai pedig meghaladták a 323 millió dollárt (98 milliárd forintot).


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló