Film

Semmi meglepő nincs abban, hogy ki lett a Star Wars univerzum legnépszerűbb karaktere!

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.08 | 14:43

Még te is ki fogod találni, csak egy kicsit kell rajta gondolkodni. Az viszont eléggé meglepő, hogy az idétlen Jar-Jar is népszerű, elsősorban is a fehér bőrű republikánus férfiaknak köszönhetően. Ők valamiért bírják ezt a különösen idegesítő figurát.

Nem is kerülgetjük tovább a forró fénykardot: a Star Wars univerzum toronymagasan legnépszerűbb karaktere a rajongók szerint Leia hercegnő. Ebben benne lehet a kakaóscsiga-tekercs haja, az, hogy nő létére egy harcos, kemény csaj (vezeti az ellenálókat), és persze az őt alakító Carrie Fisher szimpatikussága – akinek váratlan, tragikus halála is biztosan dobott valamennyit a figura népszerűségén.

A felmérést egyébként a Morning Consult végezte: 2200 embert kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a Star Wars filmekről, a válaszaikat pedig demográfiai és politikai preferenciáik alapján is elemezték. A kutatás érdeklődött arról is, hogy mit gondolnak a SW saga 25 legfőbb szereplőjéről. Leia hercegnőt  Luke Skywalker, Csubakka, Yoda mester, R2D2, Han Solo, Obi-van Kenobi, majd C-3PO, Anakin követi, a sötét nagyúr, Darth Vader pedig a 10. helyre futott be. Ha őt nézzük, leszögezhetjük: a gonoszság lehet, hogy annyira mégsem kifizetődő, legalábbis népszerűségi szempontból.

Bár az új trilógia szereplőit azért így is lenyomta, mert közülük – bár nekik még csak egy filmjük volt – egyik szereplő sem került be az élbolyba, sőt! Finn és BB8 középtájra futott be, kicsit leszakadva tőlük érkezik Rey. Aki viszont utána jön, ő az igazi meglepetés, az egész Star Wars univerzum legkínosabb, legkellemetlenebb figurája, Jar-Jar Binks, aki még Kylo Rentnél is bénább, és akiről azt gondoltuk, az utolsó helyre fut majd be. De nem, végül a 18. helyet szerezte meg, míg a sereghajtó az új trilógia főgonosza, Snoke fővezér lett. Úgyhogy neki nagyon rá kell kapcsolnia, ha feljebb akar kerülni a népszerűségi listán.

De visszatérve Jar-Jarra! Már a helyezése is meglepő, és ami még inkább az, hogy elsősorban kik adták rá a voksukat: a republikánus szavazó, középkorú férfiak, Donald Trump hívei. Ami ugyanakkor nem is olyan furcsa: ilyen az ízlésük, Jar-Jart nem sokan szeretik rajtuk kívül, és hát Trump is minden idők legnépszerűtlenebb elnöke eddig.

A részletes szavazási eredmény és elemzés itt tekinthető meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló