Film

Jay, azaz Jason Mewes rendezőként debütál

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.28 | 14:47

A Shop-stop szőke rockere Néma Bob mellett Vinnie Jonest és Danny Trejot is dirigálni fogja.

maxresdefault
forrás: YouTube

A Shop-stop című, 22 évvel ezelőtti kultuszfilm után több Kevin Smith-moziban is láthattuk a beszívott, lóhajú srácot. Néma Bob (azaz Kevin Smith) nagydumás cimborája is független filmes rendezői babérokra tör, és elég súlyos szereplőgárdát sikerült összerántania a Madness in the Method stáblistájára, számol be a Hollywood Reporter.

Az ismertség sajnos Mewes magánéletébe nem hozott sok jót: alkohol- és drogproblémák nehezítették mindennapjait. Tíz éve, amikor tiszta lett, vágtak bele Smith-szel a Shop-stop folytatásába. Azóta aprólékosan felépítette életét, melybe új elemként jött be a rendezés ötlete. A „meta-mozi” – melyben most direktorként próbálja ki magát –  történetét Dominic Burns és Christopher Anastasi vetette papírra, a produceri feladatokat pedig Burns mellett Rob Weston látja el.

Burns egy angliai forgatáskor ajánlotta, hogy játsszak el valami olyat, amit eddig még sosem csináltam. Mondtam neki, hogy számomra az volna igazi kihívás, ha sorozatgyilkost alakíthatnék. Elkezdett ötletelni, és már küldte is a forgatókönyv-vázlatot. A film egy alternatív valóságban játszódik, ahol Kevin Smith ad tanácsot, hogyan éljek a „módszerrel”, hogy végre Hollywoodban is komolyan vegyenek, mint színészt. Az átélés olyan jól kezd menni, hogy a folyamatba szép lassan beleőrülök…

Danny Trejo a régi barátság miatt azonnal kötélnek állt, őt rendezni Mewes szerint jutalomjáték. Annyi vele a gond, hogy gyakran elröhögik a jeleneteket, amikor Trejo foghegyről odavet pár improvizált mondatot.

Matt Willis is remek színész, rá már akkor felfigyeltem, amikor megtudtam, hogy zenél. A filmemben egy olyan rendezőt alakít, aki castingolásnál mindig kiszór, mert csak zenész-szerepeket adna nekem, semmi olyat, amiben kipróbálhatnám magam. Ebből persze konfliktusunk támad…

A filmben Néma Bob meg is fog szólalni, ráadásul egy lélegzet elállító jelenetben: előkerül a közös múlt, amikor garantáltan mindenki zsebkendőt fog ragadni. Rengeteg humor és improvizáció tarkította a forgatást, és még Teri Hatcher is brillírozni fog a 2017 szeptemberében moziba kerülő krimi-vígjátékban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló