Külföld

Kanyarós beteg miatt rendeltek el riadót a reptéren

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.16 | 10:13

A világ egyik legforgalmasabb repülőterén, a chicagoi O'Hare-en utazott át a súlyosan fertőző vírussal diagnosztizált beteg.

(kép: Pixabay)

A riadót hétfőn rendelték el, de az eset négy nappal korábban történt, egy kanyarós utas két terminált is érintve utazott át a reptéren, most arra figyelmeztetnek, hogy aki ugyanabban az időben a repülőtéren járt, kapcsolatba kerülhetett a vírussal. Ez ráadásul már a második eset idén, január másodikán egy Indiából az Egyesült Államokba utazó diáklány keltett riadalmat, szintén kanyarófertőzés miatt. Előfordulhat, hogy a betegség első tünetei csak hetek múlva jelentkeznek, ezért kérik a hatóságok, hogy mindenki figyeljen oda magára, aki akkor a repülőtéren járt.

A kanyaró egyike a középkor nagy betegségeinek, ami hatalmas járványokat produkált, a cseppfertőzéssel terjedő vírus heveny lázzal és kiütésekkel is jár, és súlyos komplikációkat, többek között tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást is okozhat. Magyarországon éppen ezért kötelező ellene a védőoltás, amit minden csecsemő megkap a 15. hónapban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.