Külföld

Franciaországban mostantól meg sem lehet érinteni a telefont az autóban

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.06 | 17:54

Franciaország legfelsőbb bírósága durván odavágott a kocsiban való telefonozásnak. Mostantól csak kijelölt parkoló helyen, álló motorral nyúlhatnak a telefonjukhoz a sofőrök.

(kép: Pexels)

Tehát ha csak simán lehúzódsz az útról, az nem elég. A törvény nem emel szót a kéz nélküli eszközök ellen, tehát ha hozzácsatlakoztatod a telefonodat az autóhoz, nyugodtan fogadhatsz, vagy indíthatsz hívást, amennyiben nem nyúlsz a telódhoz. A headsetekre és fülhallgatókra viszont hatással van a törvény, ezeknek a használata szintén tilos. Az egyetlen kivétel a vészhelyzet, ebben az esetben megengedett a telefon használata.

A bírság egyébként nem annyira vészes, a maga 135 eurójával.

A durva szabályozást egy olyan eset váltotta ki, amikor is egy férfi nem akarta kifizetni a bírságot, amit azért kapott, mert egy körforgalomban állt meg telefonozni. Mondjuk a hírek szerint legalább az elakadásjelzőt kitette. Az is közrejátszott, hogy a közúti balesetek száma tavaly 3500 életet követelt, és 70.000-en sérültek meg. Ezek a számok 2013 óta folyamatosan növekednek, így érthető, miért hozott ilyen szigorú szabályt a francia hatóság.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló