Külföld

Az Aldi és Lidl központját is blokád alá vették!

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.07 | 15:48

Aggasztó hírek érkeztek Németországból.

Németországban hetek óta zajlanak a gazdák tiltakozó akciói, melyek elsősorban a korábbi állami szubvenciók teljes helyreállításáért, valamint a dízelolajra kiszabott adók visszatérítéséért küzdenek. A tiltakozás részben célt ért, de a kormány elutasította követeléseik nagy részét és csupán több évre elnyújtott teljesítést ígért.

A gazdák azonban nem hagyják annyiban a dolgot, és több tartományban ismét megkezdték a tiltakozást, blokkolva autópályákat, hidakat, valamint kereskedelmi láncok központi raktárait is. A délnyugati Rajna-vidék-Pfalz tartományban traktoros felvonulásukkal megakadályozták, hogy tíz kereskedelmi lánc, köztük Lidl, Aldi, Edeka és Globus, kamionjai eljuthassanak a szupermarketekig. A blokád több órán át tartott.

A tartományi szövetség vezetője szerint a kereskedelmi láncokat azért célozták meg, mert jelentős részben ők határozzák meg a mezőgazdasági termékek árát. Az élelmiszer-kiskereskedőket azzal vádolják, hogy alacsonyan tartják az árakat a gazdák rovására. Bár egyes értesülések szerint a tiltakozás közvetett eredménnyel járt, a tartományi vezetők egyelőre csak a bürokrácia csökkentésére tettek ígéretet.

Hasonló tiltakozó megmozdulások voltak Alsó-Szászországban és Brandenburgban is. Hannoverben traktorok blokkolták a helyi rádióállomás bejáratát, ahol a helyi gazdák azt állították, hogy a média kevés hírt ad a tiltakozásokról. A gazdák kitartanak a politikára gyakorolt nyomás fenntartása mellett, és további tárgyalásokat követelnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló