Külföld

Egy hörcsögöt nem engedtek repülőre szállni, halál és botrány lett a vége

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.09 | 19:41

A páva után egy hörcsög is pórul járt, csak ő jobban.

A páva történetéről mi is beszámoltunk nemrég, most egy másik, érzelmi támaszt jelentő állat szomorú, és ezúttal tragikus története kering a neten. Egy 21 éves fiatal lány repülőre készült szállni – Baltimore-ból indult és Dél-Floridába utazott -, és pár nappal előtte konzultált a Spirit Airlines munkatársával, hogy felviheti-e a repülőre érzelmi támaszt jelentő állatát, ami egy apró hörcsög volt. Azt a választ kapta, hogy minden további nélkül. A repülőtéren azonban már nem ez volt a helyzet: nem engedték rá felszállni a tenyérnyi kiskedvencet.

Sőt, a légitársaság munkatársa még azt is ajánlotta a lánynak, hogy engedje szabadon, vagy húzza le a WC-n a kisállatot. Ő azonban megpróbálta kicselezni a repülőtársaságot azzal, hogy kocsit bérel, csak sajnos még túl fiatal volt hozzá. Ekkor úgy döntött, mégis repülőre száll, a hörcsöggel pedig úgy tesz, ahogy azt a légitársaság munkatársa ajánlotta. Mivel a szabadon engedést túl kegyetlennek találta (éhezés, zord időjárás, ragadozók, gonosz emberek, hogyan is élné túl mindezt egy cuki hörcsög?), ezért inkább amellett döntött, hogy az állatot lehúzza a WC-n. És lehúzta, majd a sztorit meg is osztotta a közösségi médiában.

Amikor fény derült a sztorira, azonnal mindenki nyilatkozgatni kezdett. A PETA alelnöke pédául elítélően szólt az esetről, kegyetlennek és törvénysértőnek titulálva azt, és szerinte, ha bebizonyosodik, hogy a légitársaság alkalmazottja tényleg azt mondta a lánynak, hogy húzza le az állatot a WC-n, akkor a Spirit Airlines megvádolható. De azért azt is hozzátette, hogy mindössze egyetlen telefonhívás megmenthette volna az állat életét, számos szervezet létezik, amelyik befogadta volna a feleslegessé vált hörcsögöt.

A Spirit Airlines szóvivője is sajnálkozását fejezte ki a történtek, és amiatt, mert egy kollégájuk rosszul tájékoztatta a lehetőségekről, azt viszont cáfolta, hogy a kollégája a hörcsög megölését ajánlotta volna a lánynak. A nyilatkozat célzott arra is, hogy talán a lány akarja a rossz döntése felelősségét rájuk hárítani.

A szakma is megszólalt az ügyben. Az USA Közlekedésbiztonsági Hivatala szerint egy hörcsögöt simán fel lehet vinni a repülőre a jogszabályok szerint, viszont a légitársaságok azért mégiscsak van választási lehetőségük abban, hogy a repülőre vihető állatok közül mégis mit engednek fel. Ha a Spirit Airlines rágcsálókat, vagy legalábbis hörcsögöket nem akar a repülőire engedni, akkor azt simán és gond nélkül meg is teheti.

A lány közben megtette a jogi lépéseket a Spirit Airlines-szal szemben. A vád pedig az, hogy a Spirit arra kényszerítette őt, hogy szörnyű és megalázó döntést hozzon házi kedvencével kapcsolatban, aki érzelmi támaszt jelentő állat volt, és ezt orvos is igazolta. Mi azért elbeszélgetnénk a lánnyal is. Vagy a szüleivel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló