Külföld

Olyan gyorsan emelkedik a tengerszint, hogy Miami víz alá kerülhet még a gyerekeink életében

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.14 | 16:14

A tengerszint emelkedése a világ minden táján egyre csak gyorsul a jégtakarók olvadása miatt. Miami pedig csak az egyik példaként emlegetett város.

Forrás: Pixabay

Az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában jelent meg egy friss tanulmány, ami arról értekezik, hogy ha a jövőben is olyan ütemben zajlik majd az olvadás, mint most, akkor a század végére 2 méterrel is emelkedhet a tengerszint. Ami a tengerparti városok egy részét tekintve nem valami derűs kilátás.

A tengerszint emelkedése 2100-re megduplázódhat, és ez még egy konzervatív becslés,

állítja Steve Nerem, a tanulmány fő szerzője. Az általa vezetett tudóscsoport 25 év műholdas adatait gyűjtötték össze, és vizsgálták, majd jutottak a fenti eredményre.

A tengerszint emelkedésének legfőbb oka a globális felmelegedés, ami miatt az elmúlt 100 évben az összes tengerparti amerikai város szembesült a problémával. Ami most talán még nem is probléma, csak egy érdekes jelenség, de nincs már messze az az idő, amikor majd igazi gondot jelent a vizek szinjének emelkedése. Ráadásul ahogy a Föld hőmérséklete melegszik, úgy melegszik a vizeké is, a melegebb víz pedig egyszerűen több helyet foglal el, mint a hűvösebb. A tanulmány arra is rávilágít, hogy a legrosszabb az egészben az, hogy eddig minden a lehető legborúsabb forgatókönyv szerint történik. Az Antarktisz és Grönland jégtakarói sajnos gyorsabban olvadnak, mint azt vártuk, ami pedig mit jelent? Gyorsabban emelkedik a tengerek szintje.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Van, hogy a pénisz beszorul
  • szerző:nuus
  • 2019. 01. 16.