Külföld

Egy partra vetett bálna tetemén szelfiztek a tiszteletlen turisták

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.22 | 11:13

A két turista volt annyira "okos", hogy a képeket fel is töltötték a közösségi oldalakra. Sokan kiakadtak azon, hogy nem adták meg az állatnak a végtisztességet.

Egy partra vetődött kék bálna tetemével fotózkodott néhány turista a chilei Punta Arenas város tengerpartjánál, majd a képeket és az erről készült videókat fel is töltötték a megfelelő közösségi oldalakra. A Río Seco Természettudományi Múzeum egyik kutatója, Gabriela Garrido szerint elképesztő és felháborító az a tiszteletlenség, amit ezek a turisták műveltek a halott állattal.

A kutató elmondta, hogy teljesen megdöbbent azon, hogy a turisták sorban érkeztek a tengerpartra, hogy szelfizzenek a tetemmel. Ráadásul voltak olyanok is, akik nem álltak meg ott, hogy csak szelfizzenek, valaki például egy fehér színű festékkel még az “Ana, I love you” feliratot is ráfestette a tetem oldalára. Miután ez kiderült, a néhány napig a parton fekvő, húsz méter hosszú állat tetemét az illetékes hatóság elszállította, hogy megvizsgálják és kiderítsék a bálna halálának okát.

Az első feltételezések szerint betegség miatti gyengeségében vetődhetett partra és pusztult el a bálna, ugyanakkor a hajóval ütközés lehetőségét sem zárják ki annak ellenére, hogy ebből adódó fizikai sérülésre utaló nyomot nem találtak rajta. Mindenesetre a Twitteren nagyon sokan felháborodtak a bálnatetemturistákon, és rengetegen kifejezték felháborodásukat az ügy miatt. A hatóságok vizsgálják a bálna halálának okát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló