Külföld

Putyin elvesztette a háborút egy kiszivárgott orosz jelentés szerint

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.08 | 14:14
  • trendindex: 4

Már legalább 10 ezer orosz katona esett el a háborúban, miközben a védelmi minisztérium hivatalosan csak 498 halottat ismer el, írja a Daily Star nyomán a Szeretlekmagyarorszag.hu egy állítólagosan kiszivárgott orosz titkosszolgálati jelentés alapján. 

Kép: Unian

Az elesett orosz katonák valós számát egyáltalán nem ismeri a kormány, mivel „elvesztették a kapcsolatot a legfontosabb egységekkel”. A jelentés szerint az orosz vezetés az FSZB-t, vagyis a titkosszolgálatot teszi felelőssé az invázió kudarcáért. Az FSZB szerint ugyanakkor nem kaptak időben figyelmeztetést a készülődő invázióról, ahogy a várható nyugati szankciók bénító hatásaira sem hívták fel a figyelmüket.

Úgy kell az elemzőknek összeállítani a háborús jelentést, hogy Oroszország tűnjön a győztesnek, különben felelősségre vonhatják őket, Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot.

Most olyan állapotok uralkodnak, mint a náci Németországban 1943-44 környékén, vagyis röviddel az összeomlás előtt. Ha és amennyiben hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának határidejét júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik.

A jelentésben megjegyzik, hogy kiélesedett a helyzet Ramzan Kadirov csecsen elnök és Oroszország között, miután a Volodimir Zelenszkij kivégzésére küldött csecsen osztagot az ukránok megsemmisítették.

Az összefoglalóban kitérnek arra is, hogy hiába ölnék meg mégis valahogyan az egyre népszerűbb ukrán elnököt, Oroszország számára reménytelen lenne a hatalmas ország megszállása.

Még az ukránok minimális ellenállása esetén is 500 ezer emberre lenne szükség, nem számítva az ellátási és logisztikai dolgozókat

– áll a jelentésben. Oroszország számára már „nincs lehetőség az esetleges győzelemre, csak a vereség marad”.

A 2000 szavas dokumentumot Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivista tette közzé, aki a Gulagu.net korrupcióellenes weboldalt vezeti. Az FSZB két tisztje szerint a dokumentum eredeti, és minden kétséget kizáróan egy kollégájuk írta.

Forrás: SzMo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.