Külföld

Arnold Schwarzenegger nem akar szenátor lenni

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.12 | 17:15

Az idén 70 éves erőember elnök nem lehet, a szenátus – mint kiderült – nem érdekli, de azért van még keresnivalója a politikában.

Bár hízelgőnek tartja a spekulációkat, Arnold Schwazenegger a Facebook-oldalán jelentette be, hogy minden híreszteléssel szemben nem kíván a szenátus =az amerikai felsőház) tagja lenni. Mióta 2011-ben leköszönt, mint Kalifornia kormányzója, folyamatosan visszatérnek a találgatások, hogy milyen politikai szerepet vállalna. Elnök nem lehet, hiszen nem amerikai születésű, de a szenátus logikusnak tűnt.

A találgatások az után erősödtek fel, hogy Schwarzenegger vicces kis szópárbajt vívott a Twitteren Donald Trump elnökkel, ráadásul nem is igazán politikai okokból. Schwarzenegger amúgy szintén republikánus, mint Trump, de azért egy nagyon más világot képvisel. Most, úgy tűnik, vége ezeknek a találgatásoknak, de az idén 70 éves, osztrák származású egykori Mr. Universe a fenti posztban is utal rá, hogy vannak politikai jellegű tervei.

Azt írta, hogy a célja a választókerületek reformja, vagyis hogy felvegye a harcot a gerrymanderingnek nevezett jelenséggel, és arra buzdítja az olvasókat, hogy csatlakozzanak ehhez, mert így lehet megreformálni a washingtoni politikát is. A gerrymandering az a jó szokása egyes politikusoknak, hogy a választókörzeteket a saját érdekeik szerint alakítsák: néha egészen extrém formák jönnek így létre, de garantált, hogy mindig a kívánt párt fog nyerni.

Címlapi kép: Slaven Vlasic/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló