Külföld

Ne most menj kaszinózni Las Vegasba, mert sztrájkba lépnek a kaszinóalkalmazottak

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.24 | 19:18

Közel 50 ezer emberről van szó, akiknek éppen május végén jár le a munkaszerződésük. A sztrájk, amit jövő hónapban tartanak, több tucat kaszinót és üdülőhelyet érint

Fotó: 123rf.hu

A kaszinók dolgozói, akik természetesen szakszervezetbe tömörülnek, először is szavaztak, és 99%-uk rá is bólintott a sztrájkra. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy biztosan lesz általános nagy munkabeszüntetés, de a szakszervezet megkapta a felhatalmazást arra, hogy június 1-je után bármikor sztrájkba hívhatja a dolgozókat.

A sztrájk mögött az a régi vita áll, miszerint a Las Vegasban dolgozók már 8 évtizede gyakorlatilag ugyanazon szerződés alapján dolgoznak, amiben szeretnének végre változtatásokat eszközölni, például védelmet a szexuális zaklatásokkal szemben, de egyelőre a munkaadókkal nem jutottak egyezségre. És mivel épp lejárnak május 31-vel a szerződések, úgy döntöttek, ezúttal komolyabb lépéseket tesznek a vélt igazuk, jogaik érvényesítése érdekében, és sztrájkba lépnek. 2002-ben volt hasonló a helyzet, de végül akkor elmaradt a munkabeszüntetés. 1984-ben viszont, akkor volt az utolsó nagyobb sztrájk Vegasban, mind a munkavállalók, mind a munkaadók nagyjából 75 millió dollártól estek el. Ez az összeg közel 35 évvel később, napjainkban jóval nagyobb lenne.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.