Külföld

Most ez a nyelvtannáci nyugdíjas tanárnő oktatta ki Trumpot

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.28 | 11:43

Yvonne Mason úrinő volt, Bill Gates után újabb elnöki hiányosságokra hívta fel a figyelmet.

Yvonne Mason alaposan kioktatta Donald Trumpot: a nyugalmazott tanárnő talált némi kivetnivalót az amerikai elnök írott kommunikációjában. A pedagódus tollat ragadott, és a kijavított verziót vissza is postázta.

A megjegyzések csak úgy hemzsegnek az íven:

Túl fáradtak voltatok már, ellenőrizni a helyesírást és a stílusbeli hibákat? A Szövetségi csak akkor kezdődik nagybetűvel, ha tulajdonnév részét képezi. OMG, ez ROSSZ!

 

A május 3-án kelt elnöki levél a 61 éves, egykori gimnáziumi tanárnőnek szólt, aki tavaly tette le a munkát, de a hivatástudata továbbra is tetten érhető. A kijavított irományt Facebookon közzétette, majd postázta a feladónak.

Nagyon gyenge levélke volt. A pocsék helyesírás az, amit nem bírok. Ha valaki ennél többre is képes, akkor legyen kedves és csinálja egy kicsit jobban!

összegzi Mason tanárnő. Az atlantai demokrata asszony még februárban írt Trumpnak, hogy ha teheti, látogassa meg a parklandi lövöldözés áldozatainak családjait.

Bevallom, dühömben fogalmaztam meg akkor a levelemet. Szerintem ennyivel tartozik az elnök a gyászoló hozzátartozóknak.

A válaszból az derült ki számára, a Fehér Házban nem vették komolyan az aggályait. Ehelyett egy szabatos listát kapott, mi minden történt a vérengzés után: fórumok, találkozás törvényalkotókkal, pénzgyűjtés prevencióra, és további akciók.

Az apróbb nyelvi problémákkal elnézőbb volt, a szarvashibákat viszont kipellengérezte. Bezzeg Bush és Obama idején tudták, mikor illik nagy vagy kis kezdőbetűt használni. Illetve Lindsey Graham szenátortól is gyönyörű levelek szoktak érkezni, aki ezért az elnöknél fontosabb személy, a tanárnő számára.

A diákjainak kommunikációját is elősegítette:

Figyeljétek az eseményeket addig is, amíg még nincs szavazati jogotok. Ti mind fontosak vagytok!

Mason számos kommentet kapott, melyek közt voltak elismerőek is (például egy houstoni ügyvéd felkérte, lektorálja a leveleit) de cinikus megjegyzések is érkeztek:

Egy keserű vén banya lehet, száz macskával.

A NY Times szerint a tanárnő lazán felülemelkedik az ilyesmin:

Egyem a szívüket, volt egy jó napjuk. Attól én még nem adom fel az elveimet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.