Külföld

Hogy mi? Sarolta hercegnő és György herceg, játékpisztollyal?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.12 | 08:42

Katalinnak szemmel láthatólag nincs gondja a lövöldözős játékkal.

Eléggé felkavarta a közvéleményt az, hogy nemcsak az ötéves György herceg, de húga, a kis Sarolta hercegnő kezében is játékpisztoly volt látható június 10-én.

Míg apjuk, Vilmos herceg a lovaspóló sportnak hódolt, addig a piknikező családtagok idilljébe némileg bezavart a műanyag lőfegyverek látványa.

Cambridge hercegnője szemmel láthatóan élvezte a Tetburyben található, Beaufort Polo Clubban zajló Maserati Royal Charity Polo Trophy elnevezésű eseményt, és rá sem hederített, hogy a nagyobb gyerekek pisztolyosat játszottak.

A gloucestershire-i kiruccanásra közvetlenül Erzsébet királynő szülinapja után, a Buckingham Palota erkélyén való családi fotózkodás után került sor. Katalin világoskék ruhában telepedett le a fűbe, majd a játékpisztolyok is előkerültek. A tengerészkék pólós Györgyről lehet tudni, hogy vonzódik a rendőrös témákhoz, de hároméves húga, a rózsaszín ruhás Sarolta is örömmel vett részt a lövöldözős játékban.

Több se kellett a közösségi média fogyasztóinak, Adrina Price például szóvá tette, hogy:

Szomorúan látom, hogy György kezében fegyver van, miközben az országban megszaporodtak a lövöldözések. Vagy arra készül már most, hogy pár év múlva a vadállományt ritkítsa majd. Úgy gondoltam, ennél érzékenyebb gyerek. Inkább kisautózna vagy focizna! Hiába, az arisztokraták már csak ilyenek!

Többekben felvetődött, szabad-e ilyen játékot engedni a sokaknak például szolgáló királyi családban.

 

Nemcsak Amerikában, Angliában is kényes a téma.

Idén márciusban a Metropolitain Police ünnepségén egy tiszt viccesen felajánlotta: esetleg a kis herceg járjon a rendőrakadémiára:

Igen, most a rendőrös dolgokban van nagyon benne.

hagyta jóvá Vilmos.

Lajos herceg, aki áprilisban jött világra, még nem vett részt ezen a pikniken, és az erkélyes fotózásról is lemaradt Katalinék harmadik gyermeke, teszi hozzá a Metro.

Még tavaly novemberben, mikor Vilmos Helsinkiben a Télapóval találkozott, akkor átadta neki elsőszülöttje rövid kívánságlistáját. Mindössze egyetlen tétel szerepelt rajta: egy játék rendőrautó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló