Külföld

Ettől eldobod az agyad! Ebben a svájci hotelben nincs se teteje, se falai a szobának

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.14 | 15:43

Van már fa tetejére tervezett szálloda és nagyon népszerűek az iglókban működő jéghotelek. Úgy néz ki, hogy a vállalkozó szellemű szállásadók nem fogynak ki az ötletekből, és a szomszédba sem kell menniük meghökkentő, a szokványostól eltérő szálláshelyekért. Daniel Charbonnier azonban most mindenkin túltett: olyan szállást nyitott, ahol a szobának nemhogy ajtaja, fala és plafonja nincsen. Azazhogy utóbbi a csillagos ég csupán!

Az egyetlen csillag te vagy!

appenzellerland.ch

Szól a svájci Alpokban található Null Stern hotel mottója. És tényleg! A Null Stern (Nulla Csillagos) nevű hotel felrúgott minden épeszű szabályt. Ez ugyanis a világ első teljesen nyitott szállodája, ahol száműzték nemcsak a tetőt, de a falakat is. A tulajdonosok azt vallják, hogy a csillagok nem a hotelnek járnak, hanem az ide látogató vendégeknek. Daniel Charbonnier elmondása szerint kezdetektől az volt a céljuk, hogy a megszabadulva minden határtól csak az embert és az élményt hagyják a középpontban.

Az első szobájukat egy éve nyitották meg, most pedig a nagy keresletre való tekintettel a napokban felavatták a másodikat is a Göbsi csúcson Appenzellben.

A szállás egyébként 300 svájci frank egy éjszakára, cirka 85 ezer forint. De hát hol van ilyen panoráma?

Amúgy van rendes szobaszerviz meg minden. Rossz időben is!

Hát van ennél nagyobb királyság?

Amúgy ezt látod, ha jobbra fordítod a fejed.

Ezt meg ha hátradőlsz.


Bár bennünk felmerül a kérdést, hogy igazából tök olyan, mint sátrazni az alpesi táj közepén – dehát ne legyünk ünneprontóak. Itt legalább nem laknak idegesítő alakok a szomszéd szobában. Csak ez a szexi barna kislány!

@nahla_nanak által megosztott bejegyzés,

Forrás: appenzellerland.ch


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló