Külföld

Na ne, náci űrhajós gyerekjáték került a piacra?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.27 | 09:11

A műanyag Haunebu okozott némi bonyodalmat a németeknél.

Ha felszínesek is a történelmi ismereteid a II. világháborúról, akkor is hallhattál esetleg arról az elméletről, miszerint a nácik ki akartak jutni az űrbe. A repülő csészealj, amit e célból fejlesztettek, Haunebu néven futott. Az űrjármű sosem szállt fel, a Revell játékgyártó cég egyik terméke viszont ennek pont az ellenkezőjét sugallja.

Vanmiddag geland in Hoorn #UFO #HAUNEBU

A post shared by Modelbouwenzo (@modelbouwenzo) on

A nemrégiben, pont Németországban piacra dobott játékszer egy működő náci ufo-t mutat be. A történészek tajtékzanak:

Abban a korban egész egyszerűen képtelenség volt olyan technológiai fejlettség mellett ilyen eszközt megépíteni.

véli Jens Wehner.

A 69 részből álló, Haunebu II. elnevezésű játékot azóta már be is vonták a boltok polcairól, viszont online megnőtt iránta a kereslet. A termék dobozán egyébként az űrjármű látható az égben, harc közben, ahogyan a Szövetségesek flottájával dacol.

via GIPHY

A valós náci-ufó terv 1934-ben indult be, és konteó-hívek szerint ’43-ra lett is belőle valami. Olyan hajmeresztő elképzelések is napvilágot láttak, miszerint flotta rejlik ezekből a gépekből olyan eldugott helyeken, mint például az Antarktisz.

Sajnálatos módon a termékünk leírása félrevezető, ezért bocsánatot kell kérnünk.

áll a cég közleményében.

A németeknél törvénybe ütközik, ha valaki a nácikat dicsőíti. A történészek szerint ha a gyerekekben, akik ezzel a Haunebuval játszanak, egy hamis kép alakul ki, az rendkívül káros is lehet.

Fanatikusok felhasználhatják ezt az eszközt arra, hogy kérdőjeleket ültessenek el a fejekben, mi is az igazság a nácikkal kapcsolatban.

magyarázza Wehner. A holokauszttagadók odáig is merészkednek, hogy szerintük Hitlerék voltak az elnyomottak, akik ha diadalt aratnak, akkor egy magas színvonalú Harmadik Birodalmat építhettek volna ki. A tízmillió életet – zsidókat és további, számukra nem kívánatos csoportokat – elpusztító rezsim nimbuszát csak növelné egy csúcsteljesítményű űrhajó megépítése. A legkevésbé az hiányzik 2018-ban, hogy a karlengetős tábor tovább gyarapodjon, a Gizmodo szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.