Külföld

TikTokon bukott le a férfi, aki a lakásában tartott egy oroszlánt

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.28 | 19:48

Az állatot a karmaitól és a szemfogaitól is megfosztotta a férfi, hogy jó házi oroszlán lehessen belőle.

 

Egy TikTok-videó alapján találtak rá és mentették ki egy magánházból az illegálisan tartott, fogaitól és karmaitól megfosztott kölyök oroszlánt Kambodzsa fővárosában – írja a Guardian.

Nyoma sincs a borotvahabnak (Fotó: Christine Olson CC-BY)

A 18 hónapos, 70 kilogrammos hímet a tengerentúlról importálta egy kínai nemzetiségű személy, hogy otthonában nevelje fel – idézi a környezetvédelmi minisztérium szóvivőjét, Neth Pheaktrát a The Telegraph online kiadása. A kambodzsai hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az oroszlán után, hogy láttak róla egy videót a TikTokon április végén – mondta Pheaktra. Hozzátette:

“az embereknek nincs joga ahhoz, hogy háziállatként neveljenek ritka vadállatokat”.

A Wildlife Alliance állatvédő szervezet, mely részt vett a mentésben, közölte, hogy a magánvilla alkalmatlan volt vadállat tartására. “Ráadásul eltávolították az állat szemfogait és karmait, ami drámaian csökkenti az oroszlán életminőségét” – emelték ki.

A tulajdonos a közösségi médiában megosztott egy képet az oroszlánról, amint a kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik. Egy szintén általa feltöltött videón az állat még kölyökkorában látható, amint épp slaggal locsolják.

A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán.

A szakértők az oroszlánt a város szélén lévő Phnom Tamao vadállatmentő központba szállítják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló