Külföld

Ez igen, Jimmy Carterék a 73. házassági évfordulót ünneplik!

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.08 | 14:48

George és Barbara Bush rekordját most döntik meg!

Döbbenet, de az Egyesült Államok egykori elnöke és neje megérte a 73. házassági évfordulóját! Kivételesen nem George és Barbara Bush románcáról van szó: már egy másik páros is fel tudja mutatni ezt a rekordot, maratoni együttélésből.

via GIPHY

A 94 éves Jimmy Carter és három évvel fiatalabb asszonya, Rosalynn ezekben a percekben dönti meg az elnöki csúcsot, már ami a nász időtartamát illeti. 1946 július 7-én keltek egybe a georgiai Plains metodista templomában: a vőlegény 21 éves volt, míg arája 18. Bush-ék egy évvel korábban, január 6-án esküdtek örök hűséget, majd 73 évet és 111 napot töltöttek együtt, míg 2018 áprilisában Barbara el nem hunyt.

via GIPHY

Idén Valentin-napon az Atlanta Hawks meccsén látták enyelegni Carteréket, akiknek három fiuk és egy lányuk született. De 11 unoka és két dédunoka is gyarapítja a famíliát. A demokrata Jimmy 1977-81 közt töltötte be a legmagasabb tengerentúli pozíciót, míg a fél éve, 94 évesen elhunyt republikánus George H.W.Bush ’89-93 közt regnált, teszi hozzá az abcnews.go.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló